POVRATAK S POSUDBE

S Hajdukom je osvojio Kup, a zatim su za njega počeli problemi; osim što je ozlijeđen, sve je izglednije da ga je i trener prekrižio

Bionic
Reading

Rangersov trener Giovanni van Bronckhorst rekao je da je hrvatski stoper Nikola Katić (25) ozlijeđen pa klub čeka dijagnozu ozljede, a neki škotski mediji i navijači smatraju da će ovaj mjesec napustiti ekipu iz Glasgowa

Katić, koji se prošli mjesec vratio u Rangerse s jednogodišnje posudbe u Hajduku, u utorak nije doputovao s momčadi u Belgiju na utakmicu 3. pretkola Lige prvaka.

'Zbog ozljede', odgovorio je Van Bronckhorst za Hinu.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Moramo dijagnosticirati težinu ozljede', dodao je odlazeći sa stadiona u Leuvenu gdje su njegovi igrači izgubili 0:2 od Union Saint-Gilloesa. Van Bronckhorst nije naveo o kakvoj se ozljedi radi.

Rangers, lanjski finalist Europske lige, bio je nadigran od strane kluba koji je došao iz druge lige pa prošle sezone bio nadomak naslova prvaka Belgije. Njegov stadion u Bruxellesu ne zadovoljava uvjete organizatora UEFA-e pa je bio domaćin u Leuvenu, gradu udaljenom pola sata vožnje vlakom.

Nakon poraza niti jedan igrač Rangersa nije izašao pred novinare.

'Union Saint-Gilloes nastavlja svoju bajku, a naše izdanje nije bilo dobro. Naši igrači nisu bili na potrebnoj razini te ćemo na tome raditi uoči uzvrata za tjedan dana', izjavio je Van Bronckhorst na konferenciji za medije.

Hrvatskog lijevog beka Bornu Barišića (29) zamijenio je u 67. minuti dok je hrvatskom napadaču Antoniju Čolaku (28), pristiglom prošli mjesec iz grčkog PAOK-a, dao svih 90 minuta. Nakon posljednjeg zvižduka domaći su navijači burno proslavili veliki ulazak u Europu.

Katić nije bio u momčadi niti u prvom kolu škotskog prvenstva u kojem su Rangersi pobijedili 2:1 na gostovanju kod Livingstona.

'Dolaskom Van Bronckhorsta na klupu mislim da za njega neće biti mjesta u momčadi', rekao je jedan škotski novinar na stadionu u Leuvenu.

Van Bronckhorst je na klupi zamijenio Stevena Gerarda postavši trenereom u studenom 2021 dok je Katić bio na posudbi u Hajduku.

Katić, kojem ugovor s Rangersima istječe za godinu dana, bio je teško ozlijeđen 2020. godine. Tada je zbog puknuća križnih ligamenata koljena propustio 57 utakmica u plavom dresu škotskog kluba, a zatim je bio posuđen Hajduku.

Katić je za Rangerse nastupio u 59 utakmica tijekom kojih je zabio šest golova, a prošle sezone je upisao 25 nastupa za Hajduk s kojim je osvojio hrvatski Kup i zauzeo drugo mjesto u prvenstvu.