sada je službeno

Čovjek koji je kreirao jednu od najvećih senzacija u povijesti engleskog nogometa ima novi klub

Bionic
Reading

Vratar danske nogometne reprezentacije Kasper Schmeichel (35) napustio je redove engleskog premijerligaša Leicester Cityja i karijeru će nastaviti u Nici, objavio je francuski klub

Schmeichel je posljednjih 11 godina proveo u Leicester Cityju, a njegov bivši poslodavac nije želio otkriti koliko su Francuzi morali platiti za iskusnog čuvara mreže i jednog od miljenika navijača 'lisica'.

Sin legendarnog danskog vratara Petera Schmeichela je za Leicester upisao 479 nastupa i treći je u klupskoj povijesti. Samo su Graham Cross (600) i Adam Black (557) sakupili više nastupa.

S Leicesterom je senzacionalno osvojio englesko prvenstvo 2016. godine, FA kup (2021.), te Community Shield (2021.).

Tijekom karijere je bio i član Manchester Cityja, Darlingtona, Buryja, Falkirka, Cardiff Cityja, Coventry Cityja, Notts Countyja i Leeds Uniteda.

Za dansku reprezentaciju je upisao 84 nastupa.

'Tijekom vremena koje je proveo s nama, a posebno kao kapetan i dokapetan, Kasper je uvijek bio igrač spreman ustati i preuzeti odgovornost, vodeći momčad. Njegov utjecaj i njegovo vodstvo na terenu i izvan njega dovoljno govore o njemu kao profesionalcu, kao nogometašu i kao ljudskom biću', kazao je predsjednik Leicestera Aiyawatt Srivaddhanaprabha za klupsku stranicu.