PUNA MREŽA GOLOVA

Sve riješeno već u prvoj utakmici! Poznato je protiv koga će Dinamo igrati u play-offu Lige prvaka ukoliko ga izbori

Bionic
Reading

Nogometaši norveškog prvaka Bodo/Glimta napravili su veliki korak prema plasmanu u play-off rundu Lige prvaka, gdje će ih čekati Dinamo ili Ludogorec, nakon što su u prvom susretu 3. pretkola pobijedili Žalgiris sa 5:0.

Norveški sastav je bio uvjerljiv postigavši u prvom poluvremenu dva, a u nastavku susreta još tri gola za miran uzvrat u Vilniusu.

Domaćin je poveo u 33. minuti golom Huga Vetlesena iz jedanaesterca, a samo tri minute kasnije Amhal Pellegrino je povećao na 2:0.

U nastavku susreta Lars Salvesen je u 58. minuti zabio za 3:0, tri minute kasnije Marius Hoibraaten je bio strijelac za 4:0, da bi priču u sudačkoj nadoknadi zaključio Runar Espejord.

U redovima Žalgirisa cijeli susret je igrao Petar Mamić koji je u 80. minuti dobio žuti karton. Josip Tadić i Tomislav Duka nisu nastupili.

Uzvratni susret je 9. kolovoza, a pobjednik ovog para u play-offu će igrati protiv boljeg iz susreta zagrebačkog Dinama i bugarskog Ludogoreca. 'Modri' su u prvom susretu u Razgradu pobijedili sa 2:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Poraženi iz ovih ogleda će međusobno igrati u play-offu Europske lige.

Bodo/Glimt je u drugom pretkolu izbacio sjevernoirski Linfield. Nakon poraza u Belfastu 0:1, Norvežani su na svom Aspmyra stadionu bili uvjerljivi sa 8:0.

Norveški sastav je prošle sezone bio jedno od najugodnijih iznenađenja u europskim kupovima doguravši do četvrtfinala Konferencijske lige u kojem su ispali od kasnijeg pobjednika Rome.

Bodo/Glimt je protiv Rome igrao i u skupini deklasiravši momčad Josea Mourinha sa čak 6:1, dok su u Rimu odigrali 2:2.

U play-off rundi su bili uvjerljivi i protiv Celtica (3:1, 2:0), dok su u osmini finala izbacili AZ (2:1,2:2).