RED BULL TESTIRAO

Ružna novost na F1 bolidima i dalje izaziva kritike

15.07.2016 u 16:55

Bionic
Reading

Red Bullov rezervni vozač Pierre Gasly imao je priliku testirati 'Halo' koncept u ponedjeljak na Silverstoneu i pridružio se vozačima koji nisu oduševljeni ovim rješenjem...

Podsjetimo, nakon pogibije Justina Wilsona kojeg je pogodila krhotina s bolida tijekom jedne IndyCar utrke prošle sezone počelo se tražiti rješenje kako zaštititi glavu vozača. Ferrari i Mercedes ponudili su 'Halo' koncept, a Red Bull kupolu, a FIA je u ovom trenutku bliža prvoj opciji.

No, reakcije vozača i javnosti iznimno su negativne. 'Halo' koji se sastoji od nekoliko šipki oko samog kokpita estetski ne djeluje impresivno, a upitan je i utjecaj na vidljivost.

Nakon što je Sebastian Vettel prošli petak iskušao ovo rješenje u Silverstoneu i priznao da ga treba još poboljšati, u ponedjeljak je priliku isprobati 'Halo' za volanom Red Bulla dobio i rezervni vozač Pierre Gasly.

'Bio sam iznenađen, jer promjena nije toliko velika, ali čudno izgleda kad si u kokpitu. Ne sviđa mi se, jer za mene je Formula 1 uvijek bila otvoreni kopit. Međutim, iz kokpita se ne mijenja mnogo percepcija pa ćemo vidjeti što će biti,' zaključio je mladi 20-godišnji vozač.

Sada je na čelnicima FIA-e da odluče hoće li 'Halo' zaživjeti na svim bolidima sljedeće sezone ili će se još godinu dana tražiti optimalnije rješenje...