TO NE IZGLEDA DOBRO

Ružan početak nove Hrvatske; nakon Eura Šveđani još jednom očitali lekciju Červarovim izabranicima

05.04.2018 u 21:08

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši nisu se proslavili u prvoj od dvije prijateljske utakmice sa Švedskom. Domaćin je nadigrao Červarove izabranike u Eskilstuna Stiga Areni u Eskilstuni 32:25

Nakon neuspješnog Europskog prvenstva gdje Hrvatska pred svojim navijačima nije izborila medalju (niti se plasirala u polufinale) na iznenađenje mnogih Lino Červar ostao je na klupi naše nacionalne vrste.

Pred hrvatskim rukometašima u lipnju su dvije super važne utakmice sa Crnom Gorom u kojima će se tražiti plasman na Svjetsko prvenstvo, a prije toga trebalo je sada u travnju odraditi dva sraza sa Šveđanima.

  • +21
Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Prvi dvoboj nije dobro završio. Bez Domagoja Duvnjaka i Igora Karačića te umirovljenih Jakova Gojuna, Marka Kopljara, Mirka Alilovića i Ivana Čupića, s nekim novim licima u stručnom stožeru, aktualni europski doprvak, koji nas je svladao i u skupini na Euru, opet je bio prejak – 32:25 (17:13).

Puno toga nije štimalo u obrani Červarovih izabranika, a griješilo se i u napadu, posebice u drugom poluvremenu pa je upisan uvjerljiv poraz. Ipak ni tih minus sedam (mogla je biti i dvoznamenkasta razlika) ne treba shvatiti kao neki 'smak svijeta', jer je i sam izbornik najavio neke promjene u sustavu igre, neku novu Hrvatsku, a to ne može izgledati dobro odmah preko noći.

Najbolji strijelci Hrvatske bili su Krešimir Kozina s pet, Lovro Mihić sa četiri i Zlatko Horvat s tri pogotka. Šveđane je predvodio Andreas Nillson sa šest golova.

Drugu prijateljsku utakmicu protiv Šveđana Hrvatska igra u subotu, 7. travnja, u Norrköppingu s početkom u 16 sati.