WTA LUXEMBOURG

Rodina prejaka za Janu Fett; Martić propustila tri meč lopte protiv Petkovic

17.10.2017 u 16:19

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Jana Fett poražena je u 1. kolu glavnog ždrijeba WTA turnira u Luxembourgu od Ruskinje Jevgenije Rodine (WTA - 86.) sa 7-5, 6-3 za 90 minuta igre

Fett se u glavni turnir probila kroz tri kola kvalifikacija i imala je veliku priliku osvojiti prvi set. Naime, u desetom gemu, pri vodstvu 5-4, 20-godišnja Vrbovčanka imala je tri set-lopte (15-40 i još jednu prednost). No, kad je Rodina to uspjela spasiti i izjednačiti na 5-5, nanizala je još dva gema za osvajanje prvog seta.

Ruska tenisačica je niz nastavila osvajanjem i prva dva gema u drugom setu. Rodina je novim 'breakom' došla do vodstva 5-2 i servirala za pobjedu. Naša je tenisačica 'breakom' zadržala nadu u preokret, ali je još jednim izgubljenim servisom izgubila meč.

Nešto kasnije Petra Martić poražena je od Nijemice Andreje Petkovic s 1-6, 6-3, 6-7 (5) nakon što je Dućanka propustila tri meč-lopte. 

Martić je bila blizu pobjede protiv 94. igračice svijeta, iako je u zadnjem setu, punom preokreta, prvo gubila s 3-5, a potom imala tri meč lopte na svoj servis u 12. gemu kod vodstva 6-5. I u "tie-breaku" je Martić povela s 3-2, no nakraju nije izdržala.

Bio je ovo treći međusobni meč Martić i Petkovic te prva pobjeda Nijemice.