ZVIJEZDE MONACA SU TRAŽENE

Ruski milijarder u panici nakon čudesne sezone; i Hrvat je dio ove tužne priče

22.05.2017 u 13:33

Bionic
Reading

Nakon što je Monaco - klub za koji sjajno brani hrvatski reprezentativac Danijel Subašić - osvojio titulu francuskog nogometnog prvaka, postavlja se pitanje može li vodstvo kluba na čelu s ruskim milijarderom Dmitrijem Ribolovljevim zadržati momčad na okupu, posebice 18-godišnjeg napadača Kyliana Mbappea za kojeg su nogometni velikani pripremili nemoralne ponude...

Europski velikani otimaju se za mlade zvijezde kluba iz Kneževine, a na meti 'bogatih udavača' su i Tiemoue Bakayoko, Bernardo Silva, Thomas Lemar, Fabinho i Radamel Falcao. Još ako na adresu Monaca dođe i ponuda za našeg Danijela Subašića momčad bi u novu sezonu mogla ući s velikim brojem novih igrača. Sve su opcije otovorene...

'Ne možemo zadržati najbolje igrače ukoliko žele napustiti klub', priznao je vlasnik kluba ruski milijarder Dmitri Ribolovljev nakon čudesne sezone u kojoj su osvojili više bodova od favoriziranog PSG-a.

Ruski tajkun je kazao kako klub nema financijskih problema i kako žele zadržati momčad na okupu, ali i dodao kako je nemoguće zadržati igrače kada se pojave s ponudama europskih velikana. Ukratko, može se reći kako je zbog nemoralnih ponuda i tražišta koje tako funkcionira - u panici. Jer kako u kratkom periodu naći prave zamjene?

'Nemamo problema s financijama i nismo prisiljeni prodavati igrače. Međutim, mi nismo Real Madrid ili Barcelona. Ne možemo ih zadržati ukoliko žele otići. Ne želimo nikoga u klubu držati protiv njegove volje', kazao je Rus dodavši:

'U biznisu moraš pratiti trendove. Ako ideš protiv tržišta ili trendova uvijek izgubiš.'

Nemamo problema s financijama i nismo prisiljeni prodavati igrače. Međutim, mi nismo Real Madrid ili Barcelona. Ne možemo ih zadržati ukoliko žele otići. Ne želimo nikoga u klubu držati protiv njegove volje

Ribolovljev nije želio otkriti hoće li klub prodati u ovom trenutku možda i najtraženijeg svjetskog napadača Mbappea. Francuski mediji navode kako će njegova cijena sigurno biti oko 100 milijuna eura.

'Ne znam koliko vrijedi Kylian. Je li to 100 milijuna eura ili više ? O tome će odlučivati klubovi koji ga žele angažirati', kazao je ruski tajkun 

Ribolovljev je dodao kako je Monaco sličnu situaciju imao i u kolovozu 2015. kada je klub napustio Anthony Martial preselivši u Manchester United za 48 milijuna eura.

'Nismo ga mogli zadržati. Martial je želio napustiti klub i otići u ManU. Svatko od nas ima svoj put. Ne možeš zadržati čovjek protiv svoje volje', dodao je.

Dio francuskih medija je objavio kako bi među prvima klub mogli napustiti veznjaci Tiemoue Bakayoko i Bernardo Silva. Navodno obojica sele u redove engleskog prvaka Chelsea koji bi za njih trebao platiti oko 80 milijuna eura.