PORAŽEN IKAST

Rukometašice Podravke uspješne u Danskoj

21.02.2009 u 15:43

Bionic
Reading

U susretu 3. kola 1. skupine druge faze Lige prvakinja rukometašice koprivničke Podravke su u Danskoj svladale Ikast sa 31:28 (13:15) i tako ostale u igri za prolaz dalje

Rukometašice Podravke na sjeveru Danske su pokazale dva lica. Jedno u prvom poluvremenu, kada su igrale bezidejno i ništa im nije polazilo za rukom, što su domaće igračice koristile i na kraju otišle na odmor od 15:13. Treba samo reći da je Podravka mogla na odmor otići i s boljim rezultatom, no Tatari je u posljednjem napadu, pri rezultatu 14:13 za Ikast, promašila, te su igračice danske ekipe u protunapadu povećale vodstvo i otišle s već spomenutih 15:13 na odmor.

U drugom poluvremenu kao da su na parket izašle neke druge igračice Podravke. Serijom od 5:0 odmah u početku drugog dijela igračice trenera Zovka potpuno su preokrenule rezultat i tijek utakmice te do kraja nisu ispuštale vodstvo. Ova pobjeda je izuzetno važna za koprivnički sastav je bi se porazom oprostile od nastupa u drugom krugu. Ovako šansa i dalje ostaje.

Za Podravku su najviše pogodaka zabile Franić (7), Penezić (6), Todorovska (6) i Đokić (5).

Podravci je to prva pobjeda i prvi bodovi u skupini u kojoj su još austrijski Hypo i danski sastav Viborg, koji je i sljedeći protivnik hrvatskih prvakinja za tjedan dana u Koprivnici.