ehf europska liga

Rukometašice Podravke u dramatičnoj završnici stigle do prve pobjede u Europskoj ligi

14.01.2024 u 18:03

Bionic
Reading

U susretu 2. kola A skupine EHF Europske lige, rukometašice Podravka Vegete su u ŠSD Josip Samaržija-Bepo pobijedile danski Nykobing 25-23 upisavši prvu pobjedu

Nakon nesretno i nespretno ispuštene pobjede u Mađarskoj protiv Praktiker-Vaca, rukometašice Podravka Vegete su u dvoboju 2. kola pobijedile danski Nykobing sa 25-23 upisavši prvu pobjedu u skupini.

Podravka je u prvom kolu na gotovo nevjerojatan način ispustila pobjedu premda je sedam minuta prije kraja imala velikih +7 (28-21). Nažalost, Podravka do kraja utakmice više nije zabila niti jedan gol, dok su mađarske igračice zabile sedam golova izborivši remi.

I ovoga puta hrvatski sastav je umalo ispustio veliku prednost. Podravka je u drugom dijelu imala osam razlike, no Dankinje su smanjile na samo gol minusa. Ipak, odabranice Ivice Obrvana su iščupale pobjedu.

Koprivnički sastav je odlično ušao u utakmicu. Poveo je 5-1, pa 11-5, a sa šest razlike je završio u prvi dio (12-6). U nastavku susreta Podravka je u dva navrata imala i osam golova viška, no Dankinje su tri minute do kraja smanjile na smo dva gola zaostatka (23-21), da bi se u zadnje dvije minute ušlo sa rezultatom 23-22.

Srećom, Josipa Mamić je s krila 70 sekundi prije kraja zabila važan gol za 24-22, a nakon što Dankinje nisu bile uspješne, Katarina Pandža je zabila za potvrdu pobjede 30 sekundi prije kraja. Gošće su do kraja tek smanjile poraz na konačnih 25-23.

Josipa Mamić je predvodila Podravka Vegetu s osam golova, dok su Ana i Katarina Pandža zabile po pet golova. Na suprotnoj strani najefikasnije su bile Mona Obaidli s pet i Rosa Skovlund s četiri gola.

U drugom susretu iz ove skupine Storhamar je pobijedio Praktiker-Vac s uvjerljivih 35-17. Josephine Lofqvist je bila najefikasnija u norveškim redovima sa sedam golova, dok je Nikolet Marincsak predvodile suparnika sa šest golova.

Na ljestvici vodi Storhamar s četiri boda, Podravka Vegeta ima tri boda, Vac je na jednom bodu, a Nykobing je upisao dva poraza.

U idućem kolu Podravka Vegeta će 20. siječnja ugostiti vodeći Storhamar.

Standings provided by Sofascore