sezona je gotova

Rukometaši PPD Zagreba nove su žrtve koronavirusa; pristali su na drastično rezanje ugovora

23.04.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa pogodila je sve sportove, pa tako i rukomet. Svi režu troškove i smanjuju ugovore igračima, a iznimka nije ni momčad PPD Zagreba...

'Nakon sastanka s predstavnicima igrača, bili su to Zlatko Horvat i Damir Bičanić, odluka je da se svim igračima u ovim mjesecima dok traje kriza smanje plaće za 50 posto. U dio smanjenja ne ulaze troškovi prehrane i automobili koji voze, tako da ukupno možemo pričati o smanjenju do 40 posto. Nažalost, to je način na koji jedino možemo ublažiti posljedice ove krize', kazao je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.

Kako je sezona za 'zagrebaše' i službeno gotova, u klubu su se okrenuli planovima za sljedeću...

'Smanjenje plaća se odnosi na period od četiri mjeseca, od ožujka do lipnja', otkrio je detalje sportski direktor Božidar Jović i dodao:

'Ne postoji nikakav 'crni scenarij', klub je u posljednje tri godine uspio vratiti oko tri milijuna eura duga, pripremali smo teren za to da bismo se u sljedeće dvije ili tri sezone, kad kreme elitna Liga prvaka sa 16 klubova, mogli ravnopravno boriti s najbogatijim momčadima u Europi.'

Prema nekim najavama klub će u ovom prijelaznom roku sigurno napustiti Slovenac Hrastnik i srpski golman Ristanović, a na izlaznim je vratima i povremeni hrvatski reprezentativac, pivot Kristian Bećiri.