TUŽNA ODLUKA

Rukomet je nakon Kire Lazarova izgubio još jednog velikana; njega jako dobro pamti i Hrvatska, ali nikako ne po dobrome

08.06.2022 u 16:40

Bionic
Reading

Makedonski rukometaš Kiril Lazarov na kraju sezone odlazi u igračku mirovinu i nastavit će svoj život u rukometu kao trener, a dan nakon njega je još jedan velikan objavio da završava profesionalnu karijeru rukometaša – Michael Guigou

Podsjećamo, Kiril Lazarov, jedan od najboljih lijevih vanjskih, koji nosi dres Nantesa, odigrat će još zadnje kolo francuskog prvenstva (8. lipnja, Toulouse)) i finale Kupa protiv PSG-a (11. lipnja) i reći će 'zbogom'.

Nije to nikakvo iznenađenje, ubojitom šuteru su 42 godine na leđima, a on se već polako navikava na život trenera, jer je u reprezentaciji Sjeverne Makedonije imao ulogu igrača i izbornika. Put će ga ovoga puta odvesti u trenerske vode.

Dan kasnije odluku o umirovljenju donio je i Michael Guigou (40)  čiji je životopis po trofejima impresivniji od onog Lazarova. Razumljivo, igrao je za Francusku dok se popularni Kiro mučio sa puno slabijom Sjevernom Makedonijom i nikada se nije dokopao nekakvog odličja s nacionalnom vrstom.

S druge strane Guigou, koji nosi dres Nimesa, bio je član zlatne generacije francuskog rukometa koja je godinama dominirala svjetskom i europskom rukometnom scenom te bila trn u oku hrvatskoj reprezentaciji.

Ovo lijevo krilo ima četiri svjetska zlata te po tri olimpijska i europska najsjajnija odličja. Ukupno 14 medalja s najvećih natjecanja…

No jedno je sigurno, obojica će nedostajati rukometu…