PONOVITI TRADICIJU

Rudić: U Varaždinu smo 2007. iskovali i svjetsko zlato

11.01.2012 u 10:18

Bionic
Reading

Hrvatski se vaterpolisti pripremaju za EP u Eindhovenu, na kojem će braniti europsko zlato osvojeno u Zagrebu. Završno 'glancanje' odradit će u Varaždinu a večeras će odmjeriti snage s Mađarima

Završne pripreme za EP u Eindhovenu hrvatska vaterpolska reprezentacija obavlja u Varaždinu. Možda to i nije slučajno.

'Ovdje smo se pripremali i 2007. uoči odlaska na SP u Melbourne, gdje smo osvojili naslov. Nisam praznovjeran i ne vjerujem u slučajnost, već isključivo u rad i zalaganje, ali ako će i ta sitnica utjecati na konačni plasman, svakako je dobro došla', rekao je izbornik popularnih dupina Ratko Rudić.

Na pripremama u Varaždinu je 18 igrača, a prije odlaska u Eindhoven popis će biti smanjen za pet imena.

'Pred nama je završni dio priprema, nakon kojeg se moram odlučiti za 13 igrača. Imamo problema s ozljedama, ali i dalje vjerujem da ćemo otputovati u najjačem sastavu', dodao je Rudić.

Od jučer je u Varaždinu i reprezentacija Mađarske, koja će s Hrvatima održati zajednički trening, a danas u 18.40 sati igra i prijateljsku utakmicu.

'Bolje suvježbače od Mađara nismo mogli dobiti. Ta će utakmica biti najbolji pokazatelj naše trenutačne forme. Zna se da na svakom velikom natjecanju ciljamo na jednu od medalja. Od toga ne odustajemo ni u Eindhovenu', zaključio je izbornik dupina.

Hrvate u skupini B na EP-u očekuju Srbija, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Njemačka.