FINAL FOUR EUROCUPA

Rudež: Ako prođemo Uniks, možemo napraviti čudo

15.04.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite već su u četvrtak popodne otputovali u Treviso na Final Four Eurocupa. Igrači trenera Ace Petrovića imat će vremena za aklimatizaciju i pravu pripremu za polufinalni ogled protiv jakog i bogatog Uniksa čije boje brani hrvatski reprezentativac Marko Popović

U svojoj kratkoj povijesti Cedevita je dogurala do nevjerojatnog uspjeha i plasmana na Final Four košarkaškog Eurocupa. Iako mlada, na košarkaškoj sceni Cedevita u svojim redovima ima niz iskusnih košarkaša koji su prošli 'sito i rešeto', tako da neće biti treme na nastupu u završnici Eurocupa.

Svoj polufinalni ogled Cedevita će igrati sa bogatima ruskim Uniks Kazanom (subota, 18,15 sati) s kojim se već sastala dva puta ove sezone. Dok je ruska momčad slavila u Zagrebu, Cedevita ih je na njihovom terenu iznenadila. Sada je na redu 'majstorica', ali je ulog puno veći. S obzirom na to da u Uniksu igraju igrači kao što su Lampe, Popović, Tyday ili McCarty jasno je da su oni ti koji u Treviso dolaze s epitetom najvećeg favorita. No favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Razgovarali smo s pomoćnim trenerom Cedevite Ivanom Rudežom o predstojećoj utakmici. Za početak zdravstveni bilten.

'Wright i Vukušić nisu odradili posljednji trening pred put, znači u četvrtak, ali u Trevisu će trenirati i neće biti nikakvih problema', kazao je Rudež te objasnio kako je momčad put Italije krenula dva dana ranije kako bi se aklimatizirala.

U polufinalu vas čeka stari protivnik Uniks.

'Šanse su 50:50, jednostavno ne može se prognozirati pobjednik. Za razliku od nas, oni su ovdje došli kao favoriti. Imaju ogroman budžet i jasno je da to moraju opravdati. Nama do ove faze nitko ništa nije poklonio, zato i ne vjerujem u sreću. Pobjedu ćemo morati sami dobro zaraditi'.

S obzirom na to da ste već dva puta ove sezone igrali s njima, jako ste ih dobro upoznali.

'Lampe nam je radio velike probleme u obje utakmice. Može braniti pick and roll, što je naše oružje. Lampe je igrač koji ima NBA iskustvo i jedan je od rijetkih tako kvalitetnih igrača koji igraju u Europi. Imaju izuzetno dobru vanjsku liniju s Popovićem na čelu, a k tome igraju dosta brzo. Vrlo su jaki.'

A koji je onda recept za pobjedu?

'Moramo igrati brzo, moramo raditi prodore i nametnuti svoj stil igre. Mi moramo što dulje s njima biti u egalu, a što će vrijeme prolaziti, oni će u toj situaciji biti sve nervozniji što je naša prilika. Nas više nitko ne želi podcjenjivati, pa tako neće ni oni, i sigurno će se dobro pripremiti za nas. No ako prođemo Uiks, možemo očekivati čudo.'

U drugom polufinalnom ogledu sastaju se domaći Benetton koji vodi Jasmin Repeša te Cajasol Sevilla.

'Bit će to izjednačena utakmica. No osobno vidim Sevillu kao favorita, iako će mnogi reći da je to Benetton. U svakom slučaju biti će zanimljivo', završio je Ivan Rudež.