hajduk posramljen

Rudešova pobjeda za povijest; usred Poljuda od 0:2 do 3:2

04.11.2017 u 21:11

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša stigli su do druge pobjede među prvoligašima. No, ovaj uspjeh ostat će velikim slovima upisan u klupskim almanasima ovog malog kluba jer gubio je na Poljudu 2:0. U drugom dijelu je preokrenuo i stigao do pobjede 3:2

Nogometaši Rudeša stigli su do najveće pobjede u klupskoj povijesti. Nakon poraza u prvoj međusobnoj utakmici, a pobijedio je Hajduk 4:0, očekivalo se kako će splitska momčad imati rutinski posao.

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Međutim, Rudeš se posljednjih tjedana dizao u igri, a pokazao je i u subotu da zna igrati. Pa čak i kad gubi 2:0.

Hajduk je bolje ušao u utakmicu, a već u 15. minuti , nakon Savvasove povratne lopte, Borja Lopez uspio je pogoditi mrežu čime je donio prednost domaćinima.

Hajduk je nastavio u istom ritmu, a sljedeću je priliku imao Radošević. Međutim, njegov udarac otišao je preko gola. Ali zato nije Ohandzin u 21. minuti. Do kraja poluvremena, domaći su imali još par poluprilika, ali na odmor se otišlo sa prednošću Hajduka 2:0.

U drugom dijelu posve drugačije izdanje Rudeša. A čemu je pridonio i ulazak Tomislava Turčina, odličnog brzanca, koji je uvelike pokrenuo igru Inakijeve momčadi.

Istina, u prvim iminutama nastavka Hajduk je imao nekoliko izglednih prilika, prije svih Erceg, ali Čondrić je odlično čuvao svoju mrežu. Možda i najbolju priliku za Hajduk u nastavku je promašio Teklić, i umjesto da tada riješi utakmicu, stigla je kazna.

Turčin je sjajno prošao pola igrališta, dodao do Entrene koji bez problema pogađa za 1:2.

Već u sljedećoj minuti hajduk ima još jednu meč loptu, ali ni nju nisu iskoristili, ali zato je Mario Budimir Kamenarovo  proigravanje i rezultat je 2:2.

Bacio je Joan Carrillo sve karte na napad, a kako to obično biva, kada svoje prigode ne iskoristiš, stigne i kazna.

Tako je bilo i ovog puta a strijelac za 2:3 bio je Entrena.

Tako je Rudeš stigao do druge prvenstvene pobjede. I najveće u klupskoj povijesti.