uz prijenos na arenasportu 3

Rudeš je znao šokirati Hajduk; može li ga i posve izbaciti iz utrke za naslov?

06.05.2018 u 08:43

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 33. kola HT Prve lige ove nedjelje (17 sati, ArenaSport 3) u Kranjčevićevoj ulici igraju Rudeš i Hajduk. Domaćinima bodovi trebaju za ostanak među prvoligašima, dok se Hajduk još teoretski bori za naslov prvaka

Rudeš je nevjerojatnom prošlotjednom pobjedom nad Cibalijom stigao na korak do potvrde ostanka u ligi, a s obzirom na subotnju podjelu bodova direktnih rivala Cibalije i Istre momčad koju sjajno vodi Aira osvajanjem bodova protiv Hajduka praktično može osigurati status prvoligaša.

Rano je poveo Rudeš protiv Cibalije golom Fazlija, no s istekom prvog poluvremena gosti su stigli do izjednačenja. Cibalia je u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice povela, no onda je krenulo ludilo Rudeša koji je u sudačkoj nadoknadi u potpunosti preokrenuo rezultat u svoju korist s nova dva gola Fazlija. Ulog za Rudeš u ovoj utakmici je velik budući da uz utakmicu manje Airina momčad ima četiri boda više od Istre i čak pet od Cibalije, a nakon Hajduka preostala su još samo tri kola do kraja sezone.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Aira je najavio susret s Hajdukom:

'Pred nama je lijepa i atraktivna utakmica protiv jednog od najboljih timova u ligi. Željni smo i veoma uzbuđeni nakon pobjede na posljednjoj utakmici u kojoj smo napravili velik korak prema našem cilju. Mi želimo odigrati dobro i protiv Hajduka. Ako želimo pobijediti, morati ćemo sve napraviti kako treba jer igramo protiv vrlo snažnog suparnika. Mislim da će utakmica biti zanimljiva budući da se susreću dvije ekipe koje idu na pobjedu. Nadam se da ćemo se moći nositi s njima i da ćemo izvući poziviran rezultat koji će nas približiti našem cilju, a to je ostanak u ligi'.

Autor: youtube

Rudeš je ove sezone šokirao Hajduk pobjedivši na Poljudu. Kratkoročno je to bio velik šok za sve u Hajduku i nije čudno da je trener Carillo dobio otkaz, no s obzirom da je Hajduk proigrao odlično pod novim trenerom Kopićem taj poraz je dugoročno donio pozitivne promjene u klubu.

Poljudski poraz u derbiju s Dinamom ugasio je nade Hajduka u osvajanje naslova prvaka Hrvatske, a prošlotjedni je susret bez pogodaka sa Slavenom spustio Kopićevu momčad na treće mjesto prvenstvene tablice. S obzirom na loše rezultate Rijeke i Dinama u ovom kolu, Hajduk pobjedom nad Rudešom uz povratak na drugo mjesto može ponovno zaprijetiti i vodećem Dinamu.

Kopić vjeruje da će protiv Rudeša njegova momčad odigrati mnogo bolje nego u Koprivnici :

'Atmosfera u momčadi je dobra bez obzira na remi u Koprivnice. Prije te utakmice smo dosta razgovarali u svlačionici i momci su rekli da će dati sve od sebe, no unatoč činjenici da smo bili kvalitetniji suparnik, nedostajalo nam je malo energije da pobijedimo u tom susretu'.

Biranim riječima je Kopić govorio o sljedećem Hajdukovom suparniku:

'Rudeš je u posljednje vrijeme napravio puno dobrih stvari. Osvojili su veliki broj bodova, s mnogo igrača sudjeluju u napadačkim akcijama i zbog toga očekujem zahtjevnu utakmicu. Na meni je da na teren izvedem ekipu koja najkvalitetnije može odgovoriti na zahtjeve koje smo stavili pred igrače, te da u ove posljednje četiri prvenstvene utakmice dođemo do što većeg broja bodova'.