HLAĐENJE NA KLUPI

Rooney više nije u Capellovim zamislima

10.10.2011 u 15:05

Bionic
Reading

Engleski izbornik Fabio Capello upozorio je Waynea Rooneya da neće automatski biti vraćen u reprezentaciju na europskom prvenstvu iduće godine nakon što odsluži kaznu zbog crvenog kartona

Capello je za britanske medije izjavio da ne planira staviti Rooneya u ekipu ni za jednu utakmicu zaigravanja prije početka prvenstva nakon što je dobio crveni karton u utakmici protiv Crne Gore u petak UEFA će kasnije tijekom dana objaviti hoće li Rooney dobiti zabranu igranja jednu ili dvije utakmice.

'Moram naći rješenje za prvu ili prve dvije utakmice koje Rooney neće igrati', kazao je Capello.

'A ako nađemo rješenje onda će se Rooney morati potruditi da se vrati u prvih 11'.

'Mogu izostaviti Rooneya. Ako su drugi dobri, igrat će. U svojoj trenerskoj karijeri dosta sam dobrih igrača ostavio na klupi', kazao je Capello, dodajući kako su kandidati za zamjenu Jermain Defoe i Daniel Sturridge.

Capello je kazao i da Rooney, koji je igrajući za reprezentaciju bio dva puta isključen, neće igrati ni prijateljsku utakmicu protiv Španjolske idući mjesec na Wembleyu.

Rooney je dobio crveni karton zbog udaranja crnogorskog nogometaša Miodraga Džudovića 17 minuta prije kraja. Engleska, kojoj je trebao samo bod u utakmici protiv Crne Gore da se plasira na europsko prvenstvo iduće godine, vodila je 2-1 prije nego je ostala bez Rooneya, a onda je u zadnjoj minuti primila gol za 2:2.

Rooneyjev crveni karton