ZABIO SLOVENCIMA

Rooney ušao u povijest; samo ga jedan gol dijeli od legende!

15.06.2015 u 14:08

Bionic
Reading

Wayne Rooney je pobjedničkim golom za 3:2 na gostovanju kod Slovenije ispisao povijest jer se na drugom mjestu vječne ljestvice strijelca sa 49 zgoditaka izjednačio s legendarnim Garyjem Linekerom. Na vrhu će još kratko biti Sir Bobby Charlton sa 49 golova…

Podsjetimo, Slovenci su u kvalifikacijama za Euro 2016. vodili u Ljubljani na poluvremenu sa 1:0 golom Novakovića da bi u nastavku s dva dalekometna udarca Jacka Wilshera Englezi poveli sa 1:2. U završni je uslijedila prava drama; prvo je Pečnik glavom izjednačio u 84. minuti na 2:2, da bi naokn toga sjajni rutiner Rooney je iskoristio poklonjenu loptu pospremio u mrežu Handanoviča za 2:3 i važna tri boda.

Sljedeću utakmicu Engleska igra 5. rujna u gostima u gostima kod najslabije momčadi u skupini, San Marina. Ako će Rooney igrati upravo na toj bi utakmici trebao ući u zlatne povijesne knjige engleskog nogometa. A možda i probije granicu od 50 golova, a dodajmo tome kako je protiv Slovenije upisao svoj 105. nastup za reprezentaciji.

'Sjajno je zabiti pobjednički gol, ali ovo je bila vrhunska momčadska predstava. Mislim da smo napravili velik pomak u igri u odnosu na nastup na Svjetskom prvenstvu', kratko je nakon utakmice kazao Rooney koji će u listopadu proslaviti 30. rođendan.