ZVIJEZDE BOSTONA

Rondo i Allen: Ne zanimaju nas Olimpijske igre

11.04.2012 u 17:09

Bionic
Reading

Najbolji asistent NBA lige, košarkaš Bostona Rajon Rondo, vrlo se jasno odredio po pitanju mogućeg nastupa za reprezentaciju SAD-a na bilo kojem velikom natjecanju uključujući i Olimpijske igre

S više od 11 dodavanja po susretu razigravač Celticsa svakako bi bio važna karika američke košarkaške reprezentacije na predstojećim Igrama u Londonu, međutim, za treniranje i utakmice za vrijeme ljetnog predaha u NBA ligi Rondo ne pokazuje ni najmanji interes, dapače.

'Uopće me ne zanimaju Olimpijske igre. Niti ove, niti bilo koje slijedeće. Zašto? Jednostavno zato što volim svoje ljeto, ostanimo kod toga', izjavio je Rondo koji tvrdi da nije niti razgovarao s čelnicima nacionalnog košarkaškog saveza o mogućnosti nastupa u Londonu.

'Da vam budem iskren ne znam niti tko je od igrača uopće pozvan', dodao je Rondo.

Njegovu 37-godišnjem suigraču iz Bostona Rayu Allenu London je zadnja prilika za olimpijsku medalju, no on je kao razlog potencijalne odbijenice naveo nešto drugo.

'Govori se kako bi igrači trebali prihvatiti poziv u reprezentaciju iz patriotskih razloga, a ja kažem da ih se mora na neki bolji način primamiti. Nije lako za nekoga tko je igrao duboko u doigravanju nakon samo dva ili tri tjedna odmora ponovo trenirati i igrati utakmice i sve to daleko od svog doma u drugoj državi. To se možda čini zabavno, ali tijelo ipak traži odmora', ocijenio je Allen i predložio ozbiljniju financijsku kompenzaciju.

'NBA košarkašima je igranje posao. Tijekom ljeta su kampovi i mnoštvo prilika da dobro zarade. Ako odu na drugi kontinent igrati košarku gube te mogućnosti', odrješit je član Celticsa.

Inače, Američki olimpijski odbor nagrađuje svoje sportaše s 25.000 dolara za zlatnu, 15.000 dolara za srebrnu, te 10.000 dolara za brončanu olimpijsku kolajnu, no Allen smatra da bi košarkaši trebali dobiti naknadu koja bi "pravično“ kompenzirala sve propušteno zbog nastupa na Igrama.