kažnjen s dvije godine zatvora

Ronaldov transfer u Juventus dobio potpuno novu sliku

20.07.2018 u 12:38

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnog suđenja Cristiano Ronaldo, donedavno igrač Reala, a od ovog ljeta član Juventusa, doznao je kaznu španjolskog suda koji ga je teretio za utaju poreza u periodu od 2011. do 2014. godine

Jedan od najboljih nogometaša svijeta ovog petka riješio je sve pravne probleme sa Španjolskom, u kojoj je optužen za utaju poreza.

Portugalac je odlučio prihvatiti nagodbu i pristao je na zatvorsku kaznu od dvije godine te će Španjolskoj isplatiti 13,5 milijuna eura poreza.

Zbog španjolskih zakona Ronaldova zatvorska kazna do dvije godine preinačena je u uvjetnu te će slavni Portugalac ipak igrati nogomet.

Osim toga, uz 13,5 milijuna eura kazne, Ronaldo je prihvatio platiti sudske troškove te će ga na kraju cijeli ovaj postupak koštati 19 milijuna eura.

Cristiano Ronaldo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Podsjetimo, Ronaldo je optužen za utaju poreza u periodu od 2011. do 2014. godine od prodaje prava na lik i djelo, a ukupno je navodno utajio 14 milijuna eura.

Istraga i suđenje su trajali prilično dugo, a prije njega u istom problemu su se našli Lionel Messi, Alexis Sanchez, Luka Modrić, Neymar...

Međutim, iz ovog kuta postaje i razumljivo zašto se Ronaldo preko noći odlučio preseliti u Italiju. Prošle godine talijanska je vlada donijela zakon prema kojemu sve osobe koje prijave boravište i rade u Italiji ne moraju platiti porez na novac koji zarade izvan Italije. Odnosno, to izbjegavaju plaćanjem fiksne stope od 100.000 eura godišnje.

A kada znamo da Ronaldo puno više zaradi od sponzorskih ugovora nego od plaće kluba, jasno je da će dodatno povećati svoju ušteđevinu. Jer sada će za svojih oko 80 milijuna eura koje dobije od sponzora Italiji platiti tek 100 tisuća eura, dok bi Španjolskoj morao dati i do 40 posto zarade.

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.