dobro tempiran intervju

Ronaldo 'uperio prst' u krivca za odlazak iz Reala i otkriva tko treba osvojiti Zlatnu loptu

29.10.2018 u 16:53

Bionic
Reading

Portugalac Cristiano Ronaldo po prvi put nakon izbijanja afere u kojoj ga se optužuje za silovanje, a uoči dodjele Zlatne lopte u organizaciji France Footballa, dao je intervju za isti dnevnik

Planetarno popularni portugalski nogometaš, Cristiano Ronaldo, koji je do ovog ljeta čak devet sezona nosio dres madridskog Reala, sve se bolje snalazi u dresu torinskog Juventusa.

No, posljednje uspjehe zajesnila je afera u kojoj je optužen za silovanje. A sada je po prvi put, u intervjuu za France Football progovorio (i) o toj temi.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

'Sve me to izuzetno pogađa. Imam partnericu, četvero djece, majku koja je u godinama, sestre, brata, obitelj s kojom sam blizak. Ne trebam ni reći da su majka i sestra šokirane, ali i bijesne. Zamislite što znači kada vas netko optuži za silovanje, bilo da ste to napravili i niste. Znam tko sam i što sam napravio. Istina će izaći na vidjelo', pokušao je Ronaldo objasniti situaciju oko tog pitanja.

No, još od odlaska iz Reala nije objasnio zašto je napustio 'kraljevski klub'. Mnogi su tvrdili da je to zbog novca, odnosno poreza kojeg je dužan Španjolskoj, a sada Ronaldo otrkiva svoju stranu priče.

'Osjetio sam u klubu, a pogotovo u odnosu predsjednika, da me više ne smatraju onakvim kakav sam bio godinama. U prvih četiri, pet sezona bio sam 'Cristiano Ronaldo'. Poslije toga sve manje sam to bio. Predsjednik Florentino Perez me gledao samo kao poslovnu vezu. Znam da ono što je govorio o meni nije bilo iz srca. Osjetio sam u odnosu predsjednika da me više ne smatra onakvim kakav sam bio godinama. Više me nije gledao istim očima, kao igrača koji je nezamjenjiv u momčadi. To me je natjeralo da odem', rekao je Ronaldo pa nastavio:

'Često sam u novinama čitao priče kako sam tražio odlazak iz Reala. To je samo dijelom točno. A istina je da nisam osjećao da me predsjednik i dalje podržava. Da je u pitanju novac, otišao bih u Kinu, gdje bih zarađivao pet puta više nego u Juventusu. U Realu sam zarađivao kao i u Torinu, ako ne i više. Razlika je u tome što me je Juventus baš želio, to su mi jasno stavili do znanja'.

Odgovorio je i na pitanje o dodjeli Zletne lopte koju organizira ovaj sportski list, France Football.

'Osvajanje šeste Zlatne lopte mi nije opsesija, ne gledam na te stvari tako... U sebi znam da sam jedan od najboljih igrača u povijesti. Naravno da želim šestu Zlatnu loptu! Pa lagao bih kada bih rekao suprotno. Svaki dan radim za to. I da, mislim da ju zaslužujem', zaključi je Ronaldo.

Hoće li mu nakon ovakvog intervjua, i to baš u listu koji organizira dodjelu ove nagrade, bodovi porasti i hoće li spriječiti Luku Modrića da uzme i ovaj trofej?