SAMO JEDAN...

Roger Federer ostao pri odluci koja je razočarala brojne teniske fanove, ali to više ni nije nekakvo iznenađenje

14.02.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Roger Federer i u 2020. ignorirat će sezonu na zemlji odnosno igrat će na samo jednom turniru na najsporijoj podlozi

Najuspješnijem tenisaču svih vremena (20 Grand Slam titula) na leđima je 38 godina, a on kako bi produljio karijeru i odgodio odlazak u neizbježnu mirovinu smanjuje broj turnira u kalendarskoj godini.

Ceh su platili turniri na zemlji pa je Federer propustio sve u 2017. i 2018. koji su se igrali na takvoj podlozi, a prošle godine je odigrao samo dva prije odlaska na Roland Garros.

Upravo će turnir u Parizu u 2020. biti njegov jedini na zemlji iako se vjerovalo da bi u raspored mogao ubaciti Masterse u Madridu i Rimu, ali...

'Kako kaže njegov raspored, planira igrati smao Roland Garros', potvrdio je to njegov agent Tony Godsick. Zemljani Grand Slam počinje 25. svibnja, a zadnji turnir prije njega, a na kojem će Federer igrati, je onaj na tvrdoj podlozi u Miamiju koji traje od 25. ožujka do 5. travnja.

Ako netko misli da je to preduga stanka da bi se nešto napravilo na Rolandu Garrosu, ne zaboravite da je riječ o teniskom čarobnjaku koji je i na ovom Australian Openu dogurao do polufinala, a prije toga nije igrao na ATP turniru od studenog prošle godine.