NOVI IZAZOV

Roger Federer napravio ogroman zaokret i vraća se u Wimbledon u ulozi koja ga nikad nije privlačila

21.10.2022 u 09:23

Bionic
Reading

Umirovljeni švicarski tenisač Roger Federer pronašao je novi izazov vezan uz tenis i blizu je dogovora da postane stručni komentator na Wimbledonu za BBC

Sue Barker (66) odstupila je ovoga ljeta s mjesta glavnog voditelja BBC-a za mečeve Wimbledon i to nakon što je tri desetljeća bila dio tima, ali je tijekom njezine emisije Calling The Shots otkrila da bi se Roger Federer mogao vratiti na travnati Grand Slam i to u drugoj ulozi.

Jedan od najboljih tenisača svih vremena, a po mnogima najveći, trebao bi reket zamijeniti mikrofon i postati stručni komentator ugledne britanske medijske kuće.

Stručnjaci BBC-ja na Wimbledonu 2022. bili su bivši prvaci John McEnroe, Martina Navratilova, Billie Jean King i Pat Cash., ali i druga velika imena Tracy Austin, Johanna Konta, Caroline Wozniacki, Tim Henman i Annabel Croft.

Inače, Federer je još u rujnu priznao da je napravio veliki zaokret u vezi mogućeg rada u medijima.

'Uvijek sam mislio da nikad neću postati novinar ili da mi komentari nikada neće biti od koristi, ali prije šest mjeseci pomislio sam, 'Oh, znaš što? Mogu se zamisliti kako komentiram meč', pričao je tada Švicarac i dodao:

'Ne mogu ni vjerovati da to govorim, vidjet ćemo što će se dogoditi. To je samo način da možda budem u blizini mečeva i igrača. I, znate, sviđa mi se. Ponekad kad si bivši igrač, treba ti i svrha da se vratiš na turnir. Tako da bi to mogla biti jedna opcija. Za mene je važno da bivši igrači ili prvaci komentiraju ono što je važno. Zato sam uvijek volio imati Johnnyja Maca u blizini, Matsa Wilandera, Chrissie Evert.'