hajdučko srce

Marko Livaja otvoreno progovorio o problemu s ozljedom: Primio sam injekciju...

03.04.2023 u 10:26

Bionic
Reading

Hajduk je u 23. kolu SuperSport HNL-a uz puno muke slavio na gostovanju kod Šibenika 3:2, a junak 'bilih' ponovno je bio kapetan Marko Livaja. Iako ozlijeđen, ipak je zaigrao te zabio jedan i namjestio još dva gola

Marko Livaja ozlijedio se 25. ožujka na utakmici Hrvatska – Wales u kvalifikacijama za plasman na EURO 2024. godine. Nezgodno je pao u jednom duelu te je travnjak na Poljudu napustio već u 53. minuti utakmice.

Cijeli je tjedan kapetan 'bilih' proveo na terapijama i do posljednjeg se trenutka nije znalo hoće li zaigrati za Hajduk u 27. kolu SuperSport HNL-a na gostovanju kod Šibenika.

No Livaja je stisnuo zube i istrčao na Šubićevcu. Da istrčao, zabio je za 1:0 u 45. minuti, a onda i asistirao za sljedeća dva gola 'bilih' – prvo Mlakaru u 53. minuti, a potom i Pukštasu u 59. minuti. Trener Ivan Leko izvadio ga je iz igre u 73. minuti, a 'bili' su do kraja zamalo prosuli prednost od tri gola te je susret ipak završio pobjedom Hajduka 3:2.

'Ekipa je dobro djelovala 60 minuta, poslije smo imali blackoute, koje imamo cijelu ovu sezonu. Ima još prostora za napredak, takve stvari se ne smiju dešavati. Najbitnije je da smo smanjili prednost Dinama na minus sedam, danas je bila važna jedino pobjeda. Drago mi je što sam uspio pomoći svojim suigračima te što su Mlakar i Pukštas dali golove. Znam koliko im je bitno, koliko Mlakar pomaže momčadi, a Pukštas ima 18 godina i ne igra na svojoj prirodnoj poziciji', kazao je Livaja nakon utakmice te dodao:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Kad se momčad dobro kreće naprijed, nije teško asistirati. Mi smo 60 minuta imali kontrolu, i to je dobar pokazatelj kako bismo trebali igrati u budućnosti.'

Šibenik je opasno pritisnuo 'bile' u samoj završnici...

'Uvijek je tako kad ne iskoristiš šanse. Dolček je dao fenomenalan gol, unio u momčad nervozu. Mi smo preiskusna momčad, ne smije nam se dešavati da utakmicu nakon 3:0 dovedemo u neizvjesnost. Moramo se malo i mi sami zapitati, nije do trenera, imamo igrače koji su igrali vani, imaju iskustvo i mislim da nam se to ne smije događati', razmišlja Livaja te je otkrio i kakvo je stanje s njegovom ozljedom:

  • +25
Šibenik - Hajduk (27. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

'Primio sam injekciju prije utakmice, nisam trenirao šest dana, malo je popustilo, ali nisam htio riskirati, izašao sam, nastavljam terapiju. Zadnji trening prije Šibenika sam vidio da je OK, iako sam bio svjestan da neću moći izdržati 90 minuta. Hala Bogu, uspio sam pomoći momčadi. Osjećam i dalje bol, ali navikao sam već na to.'

Dinamo Hajduku sad bježi 'samo' sedam bodova.

'Sigurno je da se nadamo, imamo još jednu utakmicu na Poljudu protiv njih, ali moramo gledati sebe, ne smiju nam se dešavati ovakve utakmice i neizvjesnost koju smo sami sebi napravili', zaključio je kapetan Hajduka Marko Livaja.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.