DOBRO JE POČELO

RNK Split u završnici osigurao europski prolaz!

10.07.2014 u 18:22

Bionic
Reading

Iako je fokus nogometne javnosti čvrsto na Brazilu i tamošnjoj Copi, u Europi su počela službena kontinentalna natjecanja i hrvatski nogomet uspješno je otvorio novu sezonu

RNK Split je na gostovanju u Armeniji uspio izboriti drugo pretkolo Europske lige i nakon remija protiv domaće Mike izborio oglede protiv izraelskog Hapoela iz Beer Sheve.

Split je na svom Parku mladeži prošloga tjedna slavio rezultatom 2:0 i tako postavio solidne temelje za prolaz, a potvrdu uspjeha zapečatli su pogotkom u završnici uzvrata za 1:1 i drugi europski uspjeh u svojoj povijesti.

Domaćini su poveli golom Karapetjana u završnim sekundama prvog polvremena, a kada su igrači Mike preuzeli puni rizik i krenuli po gol koji bi ih odveo u produžetke Split ih je kaznio i pogotkom Mate Bilića u 88. minuti otklonio sve nedoumice.

Nakon trijumfa protiv Domžala 2011. godine ovo je drugi europski uspjeh drugoga splitskog kluba, a novi izazov je ogled s viceprvakom Izraela. Prva utakmica drugog pretkola igrat će se u Beer Shevi 17. srpnja, a odluka o sudioniku predzadnje kvalifikacijske runde doći će u Splitu šest dana kasnije.