BRAVO ZA 'BIJELE'

Rijeka uz bok PSG-a i Porta, a bolja od Barcelone i Bayerna

19.12.2015 u 09:44

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pobjedom 2:0 u Kranjčevićevoj završili su svoj jesenski nastup te su mislima već na odmoru uoči početka zimskih priprema. Naravno, trener Matjaž Kek već je u razmišljanjima gdje se pogriješilo, što se moglo bolje

Ipak, zbog jedne stvari slovenski stručnjak na klupi momčadi s Kvarnera, može biti itekako sretan i ponosan. Njegova momčad u dosadašnjem 21 kolu MAXtv Prve lige nije upisala ni jedan poraz.

Na Kekovu žalost, start sezone bio je 'šepav' jer u prvih šest kola 'bijeli' su upisali čak pet remija i jasno je da se taj bodovni manjak osjeti u konačnom zbiru. No i s takvim učinkom, Rijeka je još uvijek prvi vrhu, a ovisno o subotnjem rezultatu Dinama protiv Intera, možda na njemu i ostane.

U želji da osnažimo ovaj Rijekin uspjeh, 'pročešljali' smo sve veće europske lige i lige zemalja u susjedstvu - te došli do spoznaje da samo francuski PSG, portugalski Sporting i Porto te beogradska Crvena zvezda u jesenskom dijelu sezone ne znaju za poraz. S time da su Francuzi i Portugalci odigrali manje prvenstvenih ogleda. Francuzi 18, a Portugalci 13. Tek je Zvezda odigrala 22 kola.

Od klubova iz tih najvećih liga - svi su barem jednom (Leicester, apsolutni hit u Engleskoj i goropadni Bayern) ili dva puta poraženi (Barcelona, Atletico Madrid, Napoli).

Evo klubova po zemljama s najmanje poraza (u zagradama je i broj kola koji su ti klubovi odigrali)
Hrvatska - Rijeka  (0 poraza, 21 kolo)Engleska - Leicster City (1, 16)
Njemačka - Bayern (1, 16)
Italija - Inter, Napoli (2, 16)
Španjolska - Barcelona, Atletico Madrid (2, 15)
Francuska - PSG (0, 18)
Nizozemska - PSV (1, 16)
Turska - Fenerbahče (1, 15)
Rusija - CSKA Moskva (3, 18)
Portugal - Sporting, Porto (0, 13)
Škotska - Celtic (1, 13)
Belgija - Gent (1, 19)
Austrija - Red Bull salzburg (3, 20)
Češka - Viktoria Plzen (2, 16)
Mađarska Ferencvaroš (2, 19)
Srbija - Crvena zvezda (0, 22)