Bomba s Kvarnera

Rijeka se ozbiljno pojačava i lovi novi naslov prvaka; na Rujevicu stižu napadač iz Engleske i lijevi bek koji je igrao za Sevillu

04.02.2021 u 13:19

Bionic
Reading

Josip Drmić i Andrija Vukčević bi trebali ovih dana pojačati Rijeku

Rijeka je ove sezone uspjela odigrati 16 utakmica i skupiti 27 bodova. Imaju tri utakmice manje od vodećih Dinama i Osijeka koji imaju po 42 boda, ali Riječani se ne misle predati. Dapače, pojačanja koja planiraju pokazuju da itekako misle napasti mjesta koja vode u Europu, ali i krenuti po novi naslov prvaka.

Prema pisanju Novog lista, na Rujevicu bi trebali sletjeti Andrija Vukčević i Josip Drmić, a životopis spomenutog dvojca sugerira da će itekako pojačati hrvatskog prvoligaša. Vukčević je 24-godišnji lijevi bek koji bi trebao stići kao zamjena za Daniela Štefulja, a uz njega stiže i Roko Jurišić iz Dinama u koji i ide Štefulj.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Vukčević je karijeru počeo u Budućnosti iz Podgorice odakle ga je s 20 godina kupila Sevilla. Ipak, u španjolskom prvoligašu se nije snašao pa je upisao samo četiri nastupa za drugu ekipu, a onda je poslan na posudbu u trećeligaša San Fernandu, pa je otišao u Spartak iz Subotice iz kojeg je prešao u belgijski Waasland Beveren za koji je ove sezone nastupio devet puta.

Za Rijeku bi trebao potpisati na dvije i pol godine uz opciju produljenja za još jednu sezonu, a osim njega na Rujevicu stiže i 28-godišnji švicarski reprezentativac Drmić. Prema pisanju spomenutog lista, sve je već dogovoreno i čeka se samo liječnički pregled da napadač dođe na Rujevicu.

Drmić ima bogato međunarodno iskustvo. Osim 32 nastupa za Švicarsku u kojima je zabio 10 golova, igrao je za Zürich, Nürnberg, Bayer Leverkusen, Borussiju Mönchengladbach, HSV i Norwich s kojim je prošle sezone igrao u Premier ligi iz koje su i ispali u drugi rang engleskog nogometa.

Ove sezone ga je trener Daniel Farke prekrižio, a Drmić se želi nametnuti izborniku Švicarske Vladimiru Petkoviću pred Euro koji će se održati ovog ljeta.

'Jedno vrijeme sam igrao za U-23 ekipu, ali u klubu su odlučili da me neće više koristiti jer uzimam mjesto mladim igračima. Ovo je najteži period u mojoj profesionalnoj karijeri. Osjećam se dobro, spreman sam i dodatno trenira. Nije mi lako, ali pozitivan sam', rekao je Drmić krajem prošle godine za švicarski Blick.

Sada bi karijeru mogao nastaviti u Rijeci i u Hrvatski Telekom Prvoj ligi vratiti formu i zaslužiti poziv u reprezentaciju.

Pogledajte još jednom najbolje golove 19. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.