SUDAR NA RUJEVICI

Rijeka se napromašivala i zabila tek jedan; može li to Istra kazniti

28.11.2015 u 09:52

  • +3

MAXtv 1. HNL, 18. kolo, HNK Rijeka - NK Istra 1961

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Bionic
Reading

U subotu je na rasporedu utakmica 18. kola MAXtv Prve lige između Rijeke i Istre 1961 (17 sati). U okršaju na Rujevici gostima se ne daju prevelike šanse

Rijeka - Istra 1961 1:0

90' - kraj
88' - Roshi je imao priliku da okonča cijelu dramu za Rijeu, ali i dalje samo 1:0
82' - Rijeka je pala, Istra 1961 došla do daha, Vargić je morao uklizvaanjem spašavati
70' - Rijeka se napromašivala, nije prelomila susret, nada za Istru 1961 i dalje tinja iako je u podređenom položaju
55' - opet Tomasov, sada iz slobodnjaka, opet mu sjajno brani Ivušić
52' - Sharbini izlazi, gledatelji podijeljeni, neki plješću, neki zvižde

45' - kraj prvog dijela, Istra 1961 može biti zadovoljna samo što gubi jedan razlike
35' - vratnica Tomasova, sijeva sa svih strana
33' - potpuna dominacija Rijeke koja je već trebala imati i veću prednost, gosti su nemoćni protiv tako agresivnih domaćina
18' 1:0 - GOOOL - Tomasov s lijeva iskosa sa negdje 15 metara u suprotni donji kut nemoćnog vratara


13' - Rijeka stišće, a na tribini je izvješen transparent 'Kocka i cuga su ti važniji od kluba', poruka za Anasa Sharbinija
1' - počela je utakmica na jako dobro ispunjenom stadionu na Rujevici

-------------------------------------------------------------------------

Rijeka ove sezone ne zna za poraz u prvenstvu, Istra još nikoga nije pobijedila u gostima. U posljednjih pet godina u Rijeci je skor 5-2-0 u korist domaćina, a gosti su bez pobjede u čak 11 posljednjih međusobnih susreta.

Rijeka je i dalje na vrhu ljestvice međutim imala je veliku priliku biti još uvjerljivija. U posljednjem kolu su na gostovanju u Osijeku vodili do 94. minute kada je Bradarić nespretno skrivio kazneni udarac. Osvojili su tako tek jedan bod s kojim su nastavili niz neporaženosti u HNL-u od samog početka.

'Regionalni derbi uvijek nosi kvalitetu na i naboj van igrališta. Dolazi na Istra 1961 koja je na riječki pogon i puna optimizma. Imamo dovoljno svojih problema i moramo razmišljati o tome kako se postaviti i pronaći formulu i način da dođemo do bodova', rekao je trener Matjaž Kek koji ovoga puta ne može računati samo na Romana Bezjaka koji će susret propustiti zbog tri žuta kartona.

Umjesto Slovenca od prve minute bi mogao krenuti Anas Sharbini uz kojeg je prošli tjedan vezan novi incident. Nezadovoljan statusom nije se pojavio uoči puta u Osijek. Platio je kaznu, incident je navodno izglađen, a on konkurira za ekipu.

'Izuzev Bezjaka svi su u kadru. Naravno, ako dođu na utakmicu', ironičan je bio malo Kek, no očito je htio dati do znanja da je sukob iza njih.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Većih tajni oko sastava ne bi trebalo biti. I Riječani već neko vrijeme igraju u sustavu 4-3-3 koji na momente varira u 4-3-2-1, no to su ionako minimalne razlike čak i na papiru, kamoli na travnjaku.

Iako je Slovenac udijelio poneki kompliment gostima, jasno je kako očekuje isključivo tri boda. Protiv Istre posljednjih sezona imaju fantastičan skor, pa priča o regionalnom derbiju punom naboja baš i ' ne drži vodu'.

Istra je opet četiri kola bez pobjede. Srećom po njih klubovi s dna se baš i ne mogu pohvaliti nekim učinkom, pa je prednost u odnosu na njih i dalje sasvim pristojna. Svjesni su Puljani da ih danas čeka vrlo težak ispit, pa će nastupiti s dosta opreza.

'Ne mislim puno mijenjati u odnosu na utakmicu u kojoj smo se dosta dobro suprotstavili Dinamu. Tražit ćemo čvrstoću u sredini terena gdje se Rijeka dobro snalazi. Neće biti lako, treba izdržati taj tempo što je isto problem. Vidjeli smo protiv Splita kako igrači padaju u snazi, a danas će trebati još više trke', rekao je trener Rubčić.

Zbog ozljede nema samo Zolotića, dok je još upitno stanje beka Pamića. Bude li spreman moguće je da zaigra od prve minute, u suprotnome će se sjesti na klupu.

Sasvim je jasno kako će se gosti pokušati orijentirati na destrukciju igre. Što više izdrže bez primljenog gola biti će im lakše jer su se Riječani znali mučiti kada ne bi brzo načeli suparnika.