ipak će se graditi

Rijeka predstavlja veliki projekt; otkriveno kako će izgledati novi stadion Kantrida

04.12.2023 u 21:58

Bionic
Reading

Za sutra u 17 sati je najavljena konferencija za medije na kojoj će se predstaviti projektni koncept Multifunkcionalnog kompleksa Stadiona Kantrida

Na konferenciji će sudjelovati Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zlatko Komadina, župan Primorsko–goranske županije, ministar Oleg Butković, Damir Mišković, predsjednik Rijeke i Siniša Zdjelar, ZDL arhitekti d.o.o.

'Nakon stoljeća tradicije i brojnih sportskih natjecanja održanih na Kantridi, pred nama se nalazi razdoblje investicije u novi stadion koji će zadovoljiti najviše standarde natjecanja u kojima HNK Rijeka sudjeluje, ali i u trening kamp kroz koji će se osigurati budućnost kluba puna sportskih uspjeha. Želja je investitora napraviti na Kantridi novu zonu vrhunskog sporta, rekreacije i zabave koja će živjeti 365 dana u godini i koja će postati nova turistička atrakcija Grada Rijeke. Isto tako nam je cilj da se za svaku utakmicu traži karta više i da najveći dio mjesta bude već na početku sezone zauzet od strane članova i vlasnika godišnjih kompleta ulaznica za utakmice HNK Rijeke, tako su prije par gpdina najavljivali projekt Kantrida na stranicama Rijeke.

Stadion Kantrida d.o.o. je za osmišljanje arhitektonskog rješenja novog stadiona angažirao jednog od vodećih europskih i svjetskih arhitekata specijaliziranih za nogometne stadione gospodina Gina Zavanellu. Autoritet u stručnoj javnosti, vrhunski stručnjak bogatog iskustva, nogometnoj publici najpoznatiji je po projektu izgradnje stadiona Juventus na kojem je odigrana utakmica finala UEFA Europa Lige. Gino Zavanella trenutno projektira i stadion Palermo na Siciliji.

Kako bi se na još kvalitetniji način ideje arhitekta Zavanelle prilagodile specifičnostima jedinstvene lokacije na Kantridi, angažiran je i tim vrhunskih riječkih projektanata ZDL arhitekti, predvođenih arhitektom Sinišom Zdjelarom.

Novi stadion na Kantridi imat će nešto više od 14 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta, zadovoljit će standarde UEFA 4 kategorije, dok će ispod tribina sadržavati garaže za osobe s invaliditetom, VIP posjetitelje, sponzore i medije.

Stadion na Kantridi jamčit će najviše sigurnosne standarde uz najmodernija tehnička rješenja, vrhunske uvjete za rad medijima te visoku razinu opremljenosti prostora za igrače, trenere, suce i delegate. Zbog želje da stadion “živi” cijelu godinu predviđen je i čitav niz sadržaja koji će se koristiti i kada se ne odigravaju utakmice. Još jedna specifičnost nove Kantride je sjajna povezanost (blizina autoputa, zračnih luka, putničkog terminala, željezničkog i autobusnog kolodvora) i blizina niza turističkih odredišta i atraktivnih lokacija', stoji u priopćenju kluba.

Što će sve imati nova Kantrida?

  • 14.000 sjedećih natkrivenih mjesta
  • garaža ispod tribina
  • omogućen pristup osobama s invaliditetom
  • približno 3000 mjesta za VIP posjetitelje i sponzore
  • približno 1000 obiteljskih mjesta
  • približno 4000 mjesta za najvjernije navijače

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Stadion Kantrida Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Rijeka