novi okršaj s aberdeenom?

Rijeka napokon saznala što je čeka u Europskoj ligi: Ždrijeb dao priliku osvetiti bolni poraz

22.07.2019 u 14:17

Bionic
Reading

Ždrijeb 3. pretkola Europske lige donio je nogometašima Rijeke mogući ponovni okršaj s Aberdeenom, ako škotski rival svlada gruzijsku Čihuru, dok Osijek u slučaju prolaska Bugara ide na crnogorsku Budućnost ili ukrajinsku Zorju…

Ispadanje od Aberdeena jedno je od bolnijih iskustava Riječana pod vodstvom Matjaža Keka, a dogodilo se to 2015. godine kada su Škoti trijumfirali na Rujevici s visokih 3-0 pa u uzvratu sačuvali prednost i prošli dalje.

  • +6
Europska liga, 2. pretkolo: Rijeka - Aberdeen Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Ovog ljeta Rijeka pod novim trenerom Igorom Bišćanom čini se da bi mogla dobiti priliku za osvetu, jer ždrijeb u Nyonu odlučio je ovog ponedjeljka da će u 3. pretkolu igrati protiv pobjednika dvoboja Aberdeena i gruzijske Čihure koji će se igrati ovog i sljedećeg tjedna.

Mogućeg protivnika saznao je i Osijek. Ako prođe CSKA iz Sofije, igrati će ili protiv crnogorske Budućnosti iz Podgorice ili protiv ukrajinske Zorje iz Duhanska.

Podsjetimo, Hajduk je iznenađujuće ispao već u 1. pretkolu od malteške Gzire United koja dalje traži sreću protiv latvijskog Ventspilsa.

Preostali hrvatski predstavnici zasad se ne mogu žaliti na ždrijeb, ali Splićani su nam pokazali da u Europi s nikim nije lako igrati…