zamjena za livakovića

Ovo je novi golman Dinama? Branio je u Ligi prvaka, a sad pokušava 'pobjeći' iz Turske...

22.07.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Ibrahim Šehić (30) prva je i najveća želja Dinamovog trenera Nenada Bjelice na poziciji golmana 'modrih'. Naime, Dominik Livaković sve je dogovorio s francuskim Montpellierom i sigurno odlazi s Maksimira, ali njegov je transfer pauziran na nekoliko dana zbog ozljede Danijela Zagorca. Livaković je morao ostati kako bi branio protiv gruzijskog Saburtala u 2. pretkolu Lige prvaka

Prvi golman Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković (24) praktički je već 'bivši' jer 'modri' su ga prodali francuskom Montpellieru za devet milijuna eura. Sve je dogovoreno, ali... Bizarna ozljeda Danijela Zagorca, prve Livakovićeve zamjene, odgodila je njegov odlazak u Francusku. Važnija je utakmica 2. pretkola Lige prvaka protiv gruzijskog Saburtala.

No, u Dinamu su spremni na sva iznenađenja, bilo je još ranije jasno kako će Livaković otići te je Nenad Bjelica sa suradnicima krenuo u potragu za golmanom koji će biti Livijeva dostojna zamjena. I pronašli su ga drugoj ligi u Turskoj.

Radi se o prvom golmanu reprezentacije BiH Ibrahimu Šehiću (30), barem tako tvrde sportske.ba. Šehić je karijeru započeo u Željezničaru, potom je od 2011. do kraja 2013. branio u turskom prvoligašu Mersinu, da bi potom proveo pet sjajnih sezona u azerbajdžanskom Qarabagu. Bio je standardni golman svih pet godina, redovito je branio u Ligi prvaka i Europskoj ligi, ali se prošle sezone odlučio vratiti u Tursku.

  • +4
Kvalifikacije za Euro 2020., Italija - BiH Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Potpisao je za novog prvoligaša Erzurum i - pogriješio. Momčad nije uspjela izboriti ostanak u tamošnjoj Super ligi, a Šehiću se očigledno ne da 'riskirati' na drugoligaškim travnjacima diljem Turske.

Sigurno je da vrijedi više od toga, u sjajnoj je formi, a i prvi je golman 'zmajeva' nakon što je izbornik Robert Prosinečki prekrižio Asmira Begovića... Navodno je Šehić bio velika želja 'modrih' još 2013. godine, ali je tada izabrao odlazak u Qarabag gdje je branio sjajno. Dovoljno je reći kako je prije dvije sezone Šehić i službeno bio najbolji golman grupne faze Lige prvaka. Na šest je utakmica imao 35 obrana što je jedan od rekorda LP-a.

  • +5
BiH - Grčka; nogomet; kvalifikacije za EP 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Naravno, nije Dinamo jedini zainteresiran za Šehića, navodno ima nekoliko dobrih ponuda iz Turske, ali dojam je da mu se više ne ostaje u Turskoj pa je Dinamo na dobrom putu da angažira sjajnog BiH golmana.