ždrijeb odlučio

Dinamo izbjegao Crvenu zvezdu: Ako prođe Gruzijce, slijede Mađari ili Maltežani

22.07.2019 u 12:12

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ovog ponedjeljka saznali su kako će u slučaju pobjede protiv gruzijskog Saburtala u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika dvoboja Ferencvarosa i Vallette...

Dinamo je ovaj ždrijeb dočekao kao nositelj, a potencijalni suparnici bili su grčki PAOK te pobjednici dvoboja Qarabağ - Dundalk, Maribor - AIK, Crvena zvezda - Helsinki, Maccabi Tel-Aviv - Cluj, Valletta - Ferencváros.

  • +51
Benfica - Dinamo; Europska liga; uzvratna utakmica osmine finala, 14.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Postojala je bojazan od neželjenog dvoboja protiv Crvene zvezde, ali beogradski klub izvukao je pobjednika susreta Kopenhagena i New Saintsa.

Sreća je na kraju htjela da u slučaju pobjede protiv gruzijskog Saburtala 'modri' igraju protiv pobjednika dvoboja mađarskog Ferencvarosa i malteške Vallette.

Protivnici su to od kojih Dinamo sigurno ne strahuje, ali Maltežani su nas poučili na Poljudu da nisu za podcjenjivanje, a Ferencvaros je slavan klub koji sigurno ima svoje adute.

U slučaju ne tako vjerojatnog ispadanja već u 2. pretkolu, 'modri' sele u Europsku ligu gdje ih čeka pobjednik dvoboja između armenskog Ararata i gibraltarskog Lincolna.

Susreti 3. pretkola na rasporedu su 6. i 7. te 13. i 14. kolovoza, a Bjeličina momčad bit će u akciji već ovog utorka kada počinje obračun s Gruzijcima (Arenasport 1, utorak, 19:30), dok je uzvrat na Maksimiru točno za tjedan dana.