odlazak s rujevice

Rijeka na zimu ostaje bez jednog od najvažnijih igrača koji je klubu donio povijesne trofeje: 'Veselim se novim izazovima'

20.11.2019 u 20:23

Bionic
Reading

Dario Župarić potpisao je ugovor s američkim prvoligašem Portland Timbersima i odlazi u siječnju

Rijeka u siječanjskom prijelaznom roku ostaje bez jednog od najvažnijih igrača. Dario Župarić potpisao je ugovor s američkim prvoligašem Portland Timbersima. Potvrdio je to hrvatski prvoligaš na svojim službenim stranicama.

Župarić je u Rijeku stigao 2017. godine i osvojio jedno prvenstvo i dva hrvatska nogometna kupa, a sada odlazi u MLS gdje su iz Hrvatski Telekom Prve lige prije njega već otišli Damir Kreilach koji brani boje Salt Lake Cityja i Heber koji briljira u New York Cityju.

Dario je postigao i neke od ključnih pogodaka Rijeke poput onoga u pobjedi protiv Cibalije u utakmici u kojoj su Riječani potvrdili povijesni naslov prvaka, te u finalu Kupa protiv Dinama. Ove sezone je u pobjedi nad Aberdeenom od 2:0 upisao svoj 100. nastup za klub s Rujevice koji napušta na zimu.

Branič Rijeke trebao bi potpisati na nekoliko godina, a Rijeka će na ime odštete dobiti oko 800.000 eura koliko ga je i platila Pescari 2017. godine.

'Veselim se novim izazovima u karijeri, ali trenutno sam isključivo koncentriran na Rijeku i izazove koje nas očekuju u ovoj polusezoni', rekao je za službenu stranicu Rijeke Dario Župarić.

U klubu navodno već imaju rješenja za Župarića i eventualne druge zamjene pa bi zimski prijelazni rok na Rujevici mogao biti itekako prometan.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo