Potres na rujevici

'Padaju glave': Rijeka nakon debakla protiv Dinama iz prve ekipe potjerala četvoricu igrača među kojima je i hrvatski reprezentativac

13.11.2019 u 18:17

Bionic
Reading

Odlukom sportskog direktora Srećka Juričića, HNK Rijeka više ne računa na usluge igrača Roberta Punčeca, Petra Mamića i Lorenca Šimića. Iz prve momčadi je udaljen i Zoran Kvržić

Dinamo je u derbiju 15. kola Hrvatski Telekom Prve lige s 5:0 na gostovanju razvalio Rijeku i tako joj nanio jedan od najvećih poraza u povijesti kluba. Dinamo je djelovao maestralno, a Riječani potpuno nemoćno. Težak poraz ostavio je posljedice na momčadi s Rujevice, a sada su 'pale' i prve 'glave'.

'Odlukom sportskog direktora Srećka Juričića, HNK Rijeka više ne računa na usluge igrača Roberta Punčeca, Petra Mamića i Lorenca Šimića. Iz prve momčadi je udaljen i Zoran Kvržić s kojim će se razgovor obaviti po njegovom povratku s reprezentativnih obveza. S obzirom na to da su svi spomenuti igrači ugovorno vezani s Klubom njihov status će se definirati tijekom zimskog prijelaznog roka', objavila je Rijeka.

Trener Simon Rožman je tako u suradnji sa sportskim direktorom Rijeke iz prve ekipe udaljio četiri igrača među kojima je i Šimić koji je tek ljetos stigao u klub kao veliko pojačanje. Nije ni sasvim jasno što su skrivili Punčec i Šimić koji nisu ni igrali protiv 'modrih', a ni druga dvojica ne mogu snositi veliki dio krivice.

Kvržić je odigrao samo jedno poluvrijeme, a Mamiću je ovo bio prvi nastup u HNL-u ove sezone. Naravno, udaljeni igrači su razočarani ovakvim raspletom. Klub će im dati posebnog trenera i trenirat će odvojeno od prve ekipe, a uskoro bi mogli i napustiti klub. Kako je Kvržić i dokapetan kluba, tu njegovu dužnost preuzet će Franko Andrijašević.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo