Obratio se na Instagramu

Riječi Ivana Rakitića vezane za reprezentaciju Hrvatske koje su mnoge zbunile; što je zapravo želio reći?

12.09.2019 u 10:04

Bionic
Reading

Nakon što je vezni igrač Barcelone Ivan Rakitić drugi put u nizu, u aktualnim kvalifikacijama za nogometni Euro, otkazao svoj nastup za hrvatsku reprezentaciju, mnogi su se s pravom upitali je li to znači da se razmišlja oprostiti od nacionalne vrste poput Mandžukića, Ćorluke, Subašića i drugih. Njegovo obraćanje na društvenim mrežama otkrilo je puno toga, ali…

Podsjetimo, 31-godišnji Ivan Rakitić samo dan prije okupljanja za okršaje protiv Slovačke i Azerbajdžana javio je izborniku Daliću da zbog statusa u Barceloni – gdje je nervozno čekao rasplet prijelaznog roka - nije sposoban igrati za reprezentaciju.

'Razgovarao sam s Rakitićem, nije riješio svoju situaciju s klubom i nije fokusiran pa neće doći,' objasnio je hrvatski izbornik uoči dvije važne utakmice u kojima je hrvatska nacionalna vrsta skupila četiri boda.

No, kada se podsjeti kako je Rakitić preskočio lipanjske utakmice i dvoboj s Walesom onda se s pravom postavlja pitanje; je li to njegov kraj u hrvatskom dresu i treba li ga i dalje pozivati. No, čitatelji tportala smatraju da ima dovoljno zasluga iz prošlosti te mu zbog toga ne treba zamjeriti...

U velikoj anketi, u kojoj još možete ostaviti svoj glas, čitatelji tportala smatraju da ima dovoljno zasluga iz prošlosti te mu zbog toga ne treba zamjeriti čemu je dokaz više od 70% glasova da ga Dalić i dalje treba pozivati.

Nekoliko dana nakon što su njegove kolege odradili nove dvije utakmice kvalifikacija Ivan Rakitić na svom Instagram profilu objavio je nekoliko zanimljivih objava koje se mogu shvatiti kao najavu oproštaja jer je vrlo emotivno, ali i kao poruku svima da će i dalje igrati za Hrvatsku.

'Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, tamo sam išao u školu i imao prijatelje, igrao sam pet godina za Švicarsku, ali najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj', napisao je Rakitić dodavši:

'Zezao sam svoga oca i rekao mu da ću igrati za Švicarsku, ali sam mu potom otkrio istinu i odmah je zaplakao. Moj otac obožava nogomet i sve je napravio samo da gleda mene kako igram. Siguran sam da živim njegov san i vjerujem kako bi moj otac 100% htio biti Ivan Rakitić', napisao je pouzdani vezni igrač koji je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 2007. godine, a njegovi precizno izvedeni penali odveli su našu izabranu vrstu pokraj Danske i Rusije u polufinale Svjetskog prvenstva prošlog ljeta.

U spomenutom postu na Instagramu Rakitić' je jedan dio objave posvetio i istraživanju koje je upravo njega navelo kao primjer pretjeranog igranja.

Nakon ovih Rakitićevih objava mnogi se zapravo pitaju što je zapravo želio reći? Malo je reći kako su nogometni fanovi na društvenim mrežama zbunjeni…