spektakl u sloveniji

Riječani se proslavili na zahtjevnoj utrci u Kranjskoj gori: Proglašeni najboljom Pony ekipom

12.06.2019 u 16:07

Bionic
Reading

Hrvatska ekipa koja je iz Rijeke na Pony biciklima došla do Kranjske gore proglašena je najboljom na Red Bull Goni Pony spektaklu

Goran i Viktor Krišto, Boris Blagojević, Kristijan Vidmar i Sanjin Štimac krenuli su na dugo biciklističko putovanje od Rijeke prema Kranjskoj Gori koje su okrunili dolaskom na Vršić u sklopu Red Bull Goni Pony utrke.

  • +3
Goni Pony utrka u Kranjskoj Gori 2019. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jure Makovec

Dečki su prešli put dug 204 kilometara u jednome danu, a još je impresivnije to što su krenuli s 0 metara nadmorske visine, a završili s 2400 metara nadmorske visine više.

Od svih članova ekipe, najbolje je vrijeme ostvario Goran Krišto koji je od podnožja do vrha Vršiča stigao za sat vremena, 11 minuta i 35 sekundi, svladavši zahtjevni uspon na biciklu koji definitivno nije konstruiran za takve podvige.

Naslov najbolje ekipe pripao je upravo 'dlakavom aerobiku iz Rijeke', čime je nagrađen veliki trud ove družine, kao i njihovo kostimiranje.

U individualnoj konkurenciji Luka Tavčar, 27-godišnji brdski biciklist postavio je novi rekord staze kad je stigao na vrh Vršiča za samo 40 minuta i 54 sekunde. U ženskoj kategoriji pobjedu je, već tradicionalno, odnijela Laura Šimenc koja je do vrha Vršiča stigla za nešto više od 48 minuta.

Ovu ludu utrku kao i svake godine obilježila je odlična atmosfera, sjajna muzika, retro kostimi i silan fizički napor koji može ponuditi samo pedaliranje Pony biciklima uzbrdo...