Red Bull Dance Your Style

Tko će biti globalni pobjednik dance battlea?

31.05.2019 u 16:14

Bionic
Reading

Različiti ulični plesni stilovi, neoredvidive melodije, publika u ulozi sudaca, individualnost i samo jedan pobjednik - Red Bull Dance Your Style Svjetsko finale dolazi u Pariz

Još prošle godine natjecanje pod nazivom Red Bull Dance Your Style donijelo je potpuno novi koncept na svjetsku plesnu scenu. Ukratko, radilo se o dance battleu jedan-na-jedan u kojem su plesači predstavljali razne street dance stilove, a o pobjedi nekog plesača odlučivala je publika.

Ove godine, izazov će biti još veći, a testirat će sposobnosti improvizacije plesača.

Nakon više od 50 natjecanja u preko 30 zemalja diljem svijeta, globalni izazov plesnog battlea okupit će najbolje plesače na prvom ikad Svjetskom finalu Red Bull Dance Your Style natjecanja. Veliko finale održat će se 12. listopada u gradu umjetnosti i ljubavi - Parizu. Kulturni 'hotspot', La Grande Halle de la Villette, postat će pozornica ovog ultimativnog street dance eventa.

Red Bull Dance Your Style natjecanje je koje daje krila i slobodu plesačima te postavlja izazov o kojem će se još dugo govoriti. Na natjecateljima je da pokazu svoje vještine i osobnost u borbama jeda-na-jedan bez ograničenja u glazbenom ili stilskom smislu. Ovo natjecanje je zabavno, opušteno, ali prije svega potpuno nepredvidivo.

Bez isplanirane koreografije, ali što je najvažnije, bez službenih sudaca, Red Bull Dance Your Style donijet će novi koncept na ulice mnogih gradova i tako ih pretvoriti u pozornice. Onaj kome pođe za rukom uskladiti pokrete s ritmom, riječima i instrumentima, a pritom i oduševi publiku, imat će priliku postati prvi globalni pobjednik Red Bull Dance Your Style natjecanja.

Pariz je uvijek dobra ideja, a još je bolja ako tamo možeš suditi globalni plesni event i odabrati Svjetskog prvaka Red Bull Dance Your Style natjecanja.

Regionalno finale u Zagrebu

Već 15. lipnja 2019. zagrebački SC postaje dom državnog finala Red Bull Dance Your Style natjecanja, a odmah po završetku državnog, isti dan, na red dolazi i regionalno finale na kojem će se plesači iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske boriti za mjesto u globalnom finalu koje će se održati krajem godine u Parizu.

Osam natjecatelja iz Hrvatske koje je odabrao stručni tim (uz pomoć svjetskih plesnih stručnjaka) predstavit će različite plesne stilove, a publika će odlučiti o tome tko će predstavljati regiju u globalnom finalu.

Ulaz na Red Bull Dance Your Style je besplatan.

Više informacija dostupno je na službenom Facebook eventu.