ZAVRŠNICA U LENZERHEIDEU

Riesch preuzela ukupno vodstvo

18.03.2011 u 13:36

Bionic
Reading

Slovenska skijašica Tina Maze pobijedila je u posljednjem slalomu sezone u Lenzerheideu, dok je Nijemica Maria Riesch četvrtim mjestom preuzela vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, i sada ima tri boda prednosti u odnosu na Amerikanku Lindsey Vonn, koja je bila 13. U ukupnom poretku vodi Riesch sa 1728 bodova, a Lindsey Vonn ima 1725.

Drugo mjesto u slalomu održanom u petak pripalo je Austrijanki Marlies Schild (+0,05), koja je već ranije osigurala mali kristalni globus za najbolju slalomašicu sezone. Treća je bila Slovakinja Veronika Zuzulova (+0,64).

Hrvatska predstavnica Ana Jelušić je lošu sezonu okončala osvajanjem 25. mjesta (+2,44), te je ostala bez bodova, jer na završnici Svjetskog kupa samo 15 najboljih osvajaju bodove,

Sutra završava Svjetski kup, skijašice voze veleslalom, a skijaši slalom. Ivica Kostelić, koji je već osvojio naslove pobjednika Svjetskog kupa i najboljeg kombinatorca, ima priliku osvojiti i naslov najboljeg slalomaša, jer ima 36 bodova više od Francuza Grangea, koji je na drugom mjestu.