NOVA ZVIJEZDA ŠKOTSKE

Rhodes nadmašio učinak Gomisa u Maksimiru

07.01.2012 u 08:53

Bionic
Reading

U utakmici 25. kola engleske treće nogometne lige igrači Huddersfielda su na gostovanju doslovno zgazili Wycombe pobijedivši 6-0, a junak je bio 21-godišnji napadač, Škot Jordan Rhodes

O ovom igraču, koji je rodom iz Manchestera, će se vjerojatno još mnogo pričati u njegovom nastavku karijere, a ovog je petka bio strijelac čak pet puta. Zabio je Rhodes, sa 21 pogotkom prvi strijelac lige, pet golova unutar samo pedeset minuta (od 19. do 69. minute) te je praktički sam uništio nemoćnog domaćina. Postizao je pogotke u 19., 25., 49., 58. i 69. minuti. Više nego Lyonov napadač Dinamu u Zagrebu, a to nije nimalo lako.

Ovom pobjedom je Huddersfield došao na diobu trećeg mjesta na ljestvici te nastavljaju prema svom cilju, plasmanu u drugu ligu, ali teško da će i Rhodes (21) igrati tamo. On je ove sezone bio 25 golova u 20 nastupa što je izazvalo pozornost mladog izbornika Škotske. Za njegovu selekciju je zabio šest golova u šest nastupa te već upisao i debi za seniorski sastav Škotske. Sve to u šest mjeseci, dečku je nebo granica.

Rhodes je demonstrirao razornu paletu rješenja u završnici