GOROPADNO PRIMORJE

Revija vaterpolskih zlatnika u dvoboju uz Savu

10.10.2012 u 14:58

Bionic
Reading

Večeras se na bazenu Mladosti uz Savu očekuje pravi vaterpolski spektakl. Žapci u drugom kolu Jadranske lige dočekuju iznimno jako riječko Primorje, a navijači će moći pozdraviti čak sedam zlatnih olimpijaca (Pavić, Vićan, Barač, Sukno, Obradović, Buljubašić, Muslim)

Zagrepčani su u sezonu ušli znatno podmlađeni, a predvode ih Rumunj Radu i najbolji vratar olimpijskog turnira Josip Pavić. On smatra da unatoč činjenici da Riječani u svojim redovima imaju skoro pola reprezentacije, snagu ipak moraju dokazati u bazenu.

'Iako je Primorje neosporno apsolutni favorit ne samo današnje utakmice nego cijele Jadranske lige i hrvatskog prvenstva mi stvarno želimo pružiti što bolji otpor i, naravno, ako nam se ukaže šansa mi idemo na pobjedu,' rekao je Pavić koji je pedagoški svojim mladim suigračima poručio da će, kako god završila utakmica, za njih to biti odlična provjera.

'Primorje ima ne znam ni ja koliko olimpijskih pobjednika, što naših, što Mađara. Reprezentativci su svi, a mi smo ipak momčad u stvaranju i bit će ovo dobra škola za naše mlade igrače,' izjavio je vratar Žabaca.

Primorje potpomognuto eurima talijanskog milijardera Volpija dolazi na Savu kao apsolutni favorit. Kapetan Samir Barač ne vjeruje u te papirnate priče i poručuje da na Savi uvijek moraš dati maksimum za povoljan rezultat.

'Utakmica se mora odigrati. Bez obzira što smo mi na papiru favoriti, trebamo pokazati i kvalitetu i umijeće da bi pobijedili Mladost i da bi normalno uzeli bodove,' kaže Barač.

Skinuti skalp favoritu želja je svih u ovom natjecanju, pa tako ni Mladost nije iznimka.

'Mislim da će Mladost sigurno dati sve od sebe, na čelu s Pavićem i Raduom i cijelom garniturom perspektivnih, talentiranih igrača, da bi se pokazali u što boljem svjetlu na svom bazenu,' smatra Barač.

Susret Mladosti i Primorja počinje u 20.45 sati na bazenu Mladosti na Savi, a ulaz je besplatan.