postao je višak

Reprezentativac BiH odlazi iz Dinama; prošle sezone je briljirao, a ove je neprepoznatljiv...

04.01.2020 u 14:09

Bionic
Reading

Na Maksimiru će ove zime zasigurno biti prometno, čeka se transfer Danija Olma koji će srušiti sve rekorde, ali na izlaznim vratima Dinama još je nekoliko važnih igrača. Jedan od njih je i Izet Hajrović

Prošle je sezone Izet Hajrović (28) bio jedan od najvažnijih igrača Dinama, reprezentativac BiH zabio je šest golova u kvalifikacijama Lige prvaka i Europskoj ligi, a u Hrvatski Telekom Prvoj ligi odigrao je neke od nezaboravnih partija u 'modrom' dresu.

No, ove sezone popularni Hajro je neprepoznatljiv, potpuno je izvan forme, ispao je iz prvih 11, a nije uspio zabiti niti jedan jedini gol u 18 utakmica koliko je igrao u svim natjecanjima.

I ranije se nagađalo kako bi ga se Dinamo već ove zime mogao riješiti, a sada je za Hajrovića stigla ponuda iz Engleske. Interes je pokazao drugoligaš Luton Town koji se bori za ostanak u Championshipu. Izvori bliski Dinamu govore kako su 'modri' spremni Hajrovića pustiti bez odštete, samo kako bi se riješili njegovog ugovora koji na godišnjoj razini iznosi 700.000 eura. Hajrović je iz Werdera stigao u siječnju 2018. kao slobodan igrač, a ugovorno je vezan s Dinamom do 2021. godine. Iako je njihov igrač još minimalno godinu i pol dana, razlog zašto su ga na Maksimiru spremni pustiti besplatno su njegova velika primanja.

Pitanje je samo želi li Hajro otići u momčad koja je u ovom trenutku posljednja na ljestvici Championshipa i čeka ju neizvjesna borba za ostanak. Možda ga 'nagovori' bivši golman Rijeke Simon Sluga koji je od ove sezone u klubu.

  • +11
Dinamo - Rijeka (odgođena utakmica 6. kola HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Uz Hajrovića i Danija Olma, na izlaznim je vratima i Lovro Majer. Za njega su interes iskazali moskovski CSKA i španjolski Getafe, ali obje ga momčadi žele prvo dovesti na posudbu.

U Dinamu s takvim ponudama nisu oduševljeni, obje su odbijene. No, Majerov će transfer ovisiti o odlasku ili ostanku Danija Olma jer je baš on označen kao njegov nasljednik u prvoj postavi Dinama. Obojicu 'modri' jednostavno ne mogu prodati...