povratak u formu

U Juventusu čine sve samo da se riješe i drugog Hrvata; šalju ga na posudbu kako bi ga lakše prodali

31.12.2019 u 16:05

Bionic
Reading

Mario Mandžukić se spasio te napokon napustio redove Juventusa, a slična sudbina čeka i drugog Hrvata u redovima 'stare dame' Marka Pjacu (24)

Oporavio se Marko Pjaca (24) nakon teške ozljede i operacije ligamenata koljena, no sad se hrvatski reprezentativac mora nekako i vratiti u natjecateljsku formu. U redovima Juventusa priliku zasigurno neće dobiti, čini se kako Maurizio Sarri ima nešto protiv hrvatskih nogometaša jer je - nakon što se riješio Marija Mandžukića - odlučio prodati i Pjacu.

No, to neće ići lako jer Pjaca se tek treba vratiti u natjecateljsku formu te će ga Juventus ove zime prvo poslati na posudbu. Zainteresiranih klubova ima i previše, no pitanje je gdje bi Pjaca imao najveću minutažu i u čijim bi se redovima uspio najbrže nametnuti.

Među glavnim favoritima su 'davljenici' u Serie A poput Genoe, Brescie i Leccea, no tim je momčadima potrebno pojačanje u napadu koje može odmah zaigrati na 100 posto, koje je u formi i koje može 'potegnuti'. Među realnim opcijama je i odlazak u Parmu gdje bi Pjaca trebao zamijeniti 19-godišnjeg švedskog reprezentativca makedonskog podrijetla Dejana Kulusevskog. Juve je izrazio namjeru za kupovinom Kulusevskog koji je inače Atalantin igrač na posudbi u Parmi, a Pjaca bi trebao uskočiti na njegovu poziciju u Parmi.

  • +9
Hrvatski nogometaš Marko Pjaca Izvor: EPA / Autor: JOSE COELHO

No, jedna od najizglednijih opcija je odlazak Marka Pjace u redove Sassuola koji je i inače neka vrsta 'druge momčadi' Juventusa. Po stilu igre ofenzivno orijentirani Sassuolo bi čak i najviše odgovarao Pjaci, no problem je to što je to već formirana momčad i Pjaca bi imao problema izboriti se za svoje mjesto u prvih 11.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…

Još ranije je otpala mogućnost da se Pjaca vrati u redove Dinama, no sigurno je kako će on sam učiniti sve da se što ranije vrati u formu i možda upadne u konkurenciju igrača na koje izbornik Zlatko Dalić računa za nastup na Euru 2020.

Zato je i važno da proljetni dio sezone odigra u nekoj od momčadi koja lošije stoji na prvenstvenoj ljestvici i u kojoj bi dobio dovoljno prostora i 'kredita' u prvim utakmicama nakon duge stanke. Najvažnije je da - proigra i vrati se u top formu. Tako bi na kraju olakšao posao sebi i Juventusu koji ga u ljetnom prijelaznom roku želi prodati.