EUROBASKET

Repeša objavio popis: Vratio se Vujčić

09.07.2009 u 11:29

Bionic
Reading

Popis košarkaških kandidata za predstojeće europsko prvenstvo u Poljskoj nije donio prevelika iznenađenja, tek potvrdu povratka Nikole Vujčića i Marija Stojića

Pred hrvatskom muškom košarkaškom vrstom je smotra najboljih europskih reprezentacija u Poljskoj. Zbog toga je izbornik Jasmin Repeša u četvrtak pozvao novinare na druženje te je izdiktirao popis igrača koji konkuriraju za nastup na Euru od 7. do 20. rujna.

Tako se na Repešinu popisu našlo 17 igrača: Planinić, Popović, Ukić, Kus, Rozić, Tomas, Rudež, Prkačin, Lončar, Banić, Nicević, Vujčić, Kasun, Tomić, Pašalić, Stojić i Rančić.

Repeša je objasnio da će nakon temeljnih priprema koje započinju 20. srpnja sastaviti konačan popis od 12 putnika, no naglasio je da je sa svakim igračem razgovarao te da sigurno neće biti nikakvih otkaza.

'Zadovoljni smo ciklusom priprema koji smo si zadali. Za sada sve teče po planu i zadovoljni smo dosad postignutim', rekao je Repeša te objasnio status nekih igrača.

'Nema Giričeka, no s njim sam već razgovarao. On ima svoje obaveze koje mu ne dopuštaju aktivnosti u reprezentaciji i to moramo poštivati jer je riječ o privatnim problemima', tvrdi Repeša te elaborira zašto nema Markote koji je igrao na OI u Pekingu:

'Iza njega je turbulentna sezona. Prvi dio sezone praktički uopće nije igrao, a sada je ozlijeđen. On je perspektiva, ali danas mora paziti na ozljedu, za saniranje koje će mu trebati još barem mjesec dana. To je isključivi razlog što on nije na popisu.'

I za kraj, izbornik je podvukao crtu pohvalivši svoje pulene:

'To su igrači koji žele igrati za reprezentaciju, to rade sa zadovoljstvom i žele pomoći.'