U IŠČEKIVANJU KRKE

Repeša: Nema panike, milijun posto da stižemo do cilja

09.01.2012 u 19:05

Bionic
Reading

Svoj treći mandat na klupi Cibone Jasmin Repeša započeo je porazom od Radničkog u 14. kolu ABA lige, no vremena za plakanje nema. Pred 'vukovima' je u utorak ogled protiv Krke koju su dobili u posljednjem međusobnom dvoboju

Jedan od najboljih hrvatskih trenera Jasmin Repeša porazom je počeo svoj novi put u Ciboni. No i prije nego što je formalno ustoličen za prvog trenera struke bilo je jasno da će mu trebati puno vremena, rada i truda da posloži 'raštrkane' kockice u jednu cjelinu.

I sam Repeša u najavi ogleda protiv Krke (utorak, 18 sati) svjestan je da je pred njim puno posla, no tvrdi kako nije vrijeme za paniku.

'U pripremama smo za ogled protiv Krke i nadam se da ćemo bolje izgledati nego protiv Radničkog te da ćemo sve dati da pobijedimo. Krka je mlada i agresivna ekipa koja je u nekim segmentima igre među najboljima u ABA ligi', tvrdi Repeša.

Nakon poraza od Radničkog strateg 'vukova' se požalio na lošu obranu svoje momčadi. Jesu li cibosi spremni za intenzivno igranje obrane?

'To je nešto što ne ide preko noći. Za takvo nešto treba imati navike, a igrači nemaju naviku zagraditi protivničkog igrača, dići ruku kad suparnik šutira, saviti koljena. Ako želimo biti produktivni, to moramo popraviti. Čeka nas težak i zahtjevan posao', smatra Jasko.

'U sljedećih sedam dana imamo tri utakmice (Krka, Maccabi i Laško, op. a.), to je zgusnut termin. Bitno je da znamo što trebamo napraviti. Samo bez panike koja je u ovoj kući napravila puno problema. Panici nema mjesta i milijun posto sam siguran da ćemo stići do cilja', završio je trener Cibone.

Davor Kus istaknuo je da se radi o vrlo važnoj utakmici radi vraćanja timskog samopouzdanja te dodao: 'Moramo igrati bolju timsku obranu da bimso postigli nekoliko laganih poena te se tako razigrali i bili u šansi za pobjedu.'

Tomislav Zubčić i dalje se oporavlja od ozljede skočnog zgloba koju je zadobio na utakmici u Zadru i trener smatra da nije objektivno očekivati da će zaigrati u Novom Mestu, no bit će u sastavu.