novi izazov

Repeša i službeno potvrđen kao novi trener Cedevite Junior, a oglasio se i direktor

13.06.2024 u 13:55

Bionic
Reading

Ambiciozni zagrebački košarkaški premijerligaš Cedevita Junior službeno je objavila kako je njihov novi glavni trener Dino Repeša

Kako je objavio klub, dosadašnjeg trenera Damira Mulaomerovića na klupi Cedevite Junior zamijenio je 31-godišnji Dino Repeša, mladi stručnjak koji na Kajzericu stiže nakon angažmana u gradskom rivalu Ciboni.

Dino je već s 20 godina krenuo u trenerske vode iako je bio u sastavu mešu najboljim igračima mlade hrvatske reprezentacije U19 i pokazivao je talent za košarku u svojoj generaciji. No, kad je shvatio da ne može biti igrač vrhunske klase brzo s eokrenuo poslu kojim se dugi niz godina bavio njegov otac Jasmin, bivši hrvatski izbornik.

Dino Repeša je kao glavni trener karijeru zaočeo u Češkoj u sezoni 2018/19. Nakon šest godina u inozemstvu i epizode u Ciboni, Repeša je u Domu košarke Cedevita potpisao ugovor s novim klubom.

'Kroz tri godine suradnje s Damirom Mulaomerovićem napravili smo puno dobrih stvari. Pozicionirali smo klub u samom vrhu Hrvatske lige, najavili smo smjer u kojem želimo ići. Vizija kluba je promocija mladih igrača te njihov individualni razvoj u sklopu ambicija kluba. Kao što dajemo šansu mladim igračima tako želimo dati priliku i mladom treneru. Odabir je pao na Dinu Repešu kao jednog školovanog trenera sa određenim iskustvom. Očekujem da Dino svojim znanjem, predanim radom i ambicijom pomogne klubu da sve podignemo na još jednu razinu više. Sljedeće sezone ćemo imati mladu i talentiranu ekipu, većinom igrače koji su i prošle sezone bili u klubu. Uz par pravih pojačanja plan nam je promovirati i dio naših zlatnih juniora koji su dio baze našeg kluba koju čine brojna škola košarke i omladinski pogon. Uz trenera ostaje stožer od prošle godine, a to su Pero Babić i Mate Skelin kao dva pomoćna trenera i Vedran Modrić kao team manager i pomoćnik direktora za košarkaške operacije', izjavio je Tomislav Zebić, direktor kluba.

Novi trener Dino Repeša, nakon što je potpisao ugovor, kratko je rekao:

'Svjestan sam izazova, ali i ambicioznog projekta koji stoji iza ove suradnje. Drago mi je što su u Cedeviti Junior prepoznali mene kao trenera i spreman sam ispuniti sve ciljeve koje smo zacrtali za ovu sezonu. Neće biti lako, no prije svega mi je drago što imamo veliki broj mladih i talentiranih igrača u sastavu i uvjeren sam da uz par ozbiljnih pojačanja, igrača koji daju ekstra vrijednost ekipi, možemo postići sve ciljeve u sljedećoj sezoni. Liga će biti jača, koliko vidim ekipe se pojačavaju, samim ulaskom Osijeka i Kvarnera bit će i kompetitivnije natjecanje, ali mi moramo visoko postaviti ljestvicu da napravimo još jedan novi iskorak u odnosu na prošlu godinu. Sljedeći tjedan ćemo početi s individualnim i ekipnim radom te razgovorima sa stožerom i nakon toga s igračima koji su pod ugovorom. Također, obići ću naše mlade igrače koji su na pripremama U-20 reprezentacije pod vodstvom Jakše Vulića jer ti dečki također su bitan dio naših planova. Nakon toga ide kratka pauza, a onda krećemo s pripremama za sljedeću sezonu početkom 8. mjeseca', kazao je Repeša Junior.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/tportal