1:1 PROTIV SLOVAČKE

Remi Bilić boysa u generalci u Bratislavi

12.08.2010 u 08:25

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija odigrala je neodlučeno 1:1 u Bratislavi protiv Slovačke u posljednjoj prijateljskoj utakmici pred početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine

Utakmicu u Bratislavi protiv Slovačke, koja je ugodno iznenadila na nedavnom Svjetskom prvenstvu, izbornik Bilić je označio kao generalnu probu pred početak kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. godine. Da li zbog te činjenice, ili zbog toga što u većini liga nije započela sezona, hrvatski su nogometaši u prvom poluvremenu izgledali blijedo, da ne kažemo, nezainteresirano.

Epilog svega jest podatak da Bilićevi izabranici u prvih 45 minuta nisu kreirali ama baš nijednu pravu priliku niti su imali udarac u okvir slovačkog gola. Istina, mogli su 'kockasti' možda čak i povesti da je češki sudac Matejek dosudio kazneni udarac nakon što je u slovačkom šesnaestercu srušen Olić. S obzirom da je ostao nijem, stoji podatak da su najveću priliku u prvom dijelu imali domaćini, i to preko Stocha u 40. minuti, no njegov je udarac obranio Runje.

U nastavku Bilić se odlučio dati priliku novim igračima, prvenstveno Jelaviću, Petriću i Eduardu, što je i rezultiralo puno boljom igrom. No domaćini su se ipak razbudili ranije od hrvatskih nogometaša. Prvo je u 47. minuti Hamšik okrenuo Vukojevića i pucao s desetak metara iskosa s desne strane, ali neprecizno, da bi samo tri minute kasnije Slovaci došli u vodstvo. Stoch je ušao u šesnaesterac s desne strane, silovito pucao ispod natrčalog Srne i pospremio loptu iza Runje. Bio je to prvi pogodak što ga je primila hrvatska reprezentacija nakon 564 minute.

Slavlje domaćina nije dugo trajalo. Četiri minute kasnije Jelavić je bio najviši u skoku nakon izvedenog kornera Rakitića i izjednačio na 1:1. Nakon tog pogotka rasplamsala se igra hrvatske reprezentacije, koja je bila suprotnost od one kakvu su prikazali u prvom dijelu. Srna, Eduardo, Petrić i Jelavić bili su stalne prijetnje po Muchin gol, no do pobjedonosnog pogotka 'kockasti' ipak nisu došli.

Slovačka - Hrvatska 1:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Stoch (50), 1:1 Jelavić (54).

Slovačka: Mucha, Salata, Pekarik, Škrtel, Hubočan, Karhan (Zabavnik, 84), Kucka (Hamšik, 46), Stoch, Weiss (Jendrišek, 68), Šestak (Vittek, 68), Hološko (Kopunek, 46).

Hrvatska: Runje, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Šimunić, Vukojević, Rakitić (Dujmović, 72), Kranjčar (Petrić, 46) , Modrić, Mandžukić (Eduardo, 46), Olić (Jelavić, 46).