SVI NA JARUN

Rekreacijski sport za mlade i humanitarni turnir u odbojci na pijesku

17.04.2013 u 16:06

Bionic
Reading

Humanitarni rekreacijski turnir u odbojci na pijesku održat će se 27. travnja 2013. u 15.00 sati na terenima Kluba odbojke na pijesku Erste Zagreb na zagrebačkom Jarunu. Turnir namijenjen svima, bez obzira na dob i razinu sportske vještine, a sav prihod će biti darovan djeci Dječjeg doma Zagreb za nabavu sportske opreme i sportskih rekvizita

Postoje čvrsti znanstveni dokazi o pozitivnom utjecaju redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje i kvalitetu života ljudi. Redovita tjelesna aktivnost je preduvjet našeg tjelesnog i mentalnog zdravlja, a osim toga je neizostavan čimbenik pravilnog rasta i razvoja u djetinjstvu i mladenaštvu. Unatoč tome, 60% hrvatske populacije se ne uključuje u vježbanje, a prema zadnjem istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije čak 70% do 90% srednjoškolaca u Hrvatskoj nije dovoljno tjelesno aktivno.

Jedan od razloga za takvu situaciju je nedovoljno dobro razvijen sustav rekreacijskog sporta, posebno za mlade koji nakon prestanka treniranja u sportskim klubovima, gotovo i nemaju mogućnosti organiziranog bavljenja rekreacijskim sportom.

Turnir će se održati 27. travnja 2013. u 15.00 sati na terenima Kluba odbojke na pijesku Erste Zagreb (Jarun, Aleja mira bb). Vrlo je važno napomenuti da je turnir namijenjen svima, bez obzira na dob i razinu sportske vještine, a sav prihod će biti darovan djeci  Dječjeg doma Zagreb.

Društvo sportske rekreacije Grada Zagreba (DSR Zagreb) je udruga osnovana s ciljem promocije i organizacije rekreacijskog sporta na području Grada Zagreba. U 2013. godini smo pokrenuli jedinstveni projekt pod nazivom 'mojSport' (www.mojsport.hr) u okviru kojeg se omogućuje organizirano bavljenje rekreacijskim sportom svim zainteresiranima kroz sustav rekreacijskih liga i turnira u različitim sportovima (više informacija potražite OVDJE).

Glavna obilježja ovih sportsko-rekreacijskih liga i turnira su: natjecanje s ravnopravnim protivnicima, ažurno vođenje statistika odigranih utakmica, prilagodljivi termini odigravanja utakmica i izvještavanje s utakmica putem društvenih mreža (facebook, twitter i youtube), a sve s ciljem redovitog bavljenja tjelesnim i sportskim aktivnostima koji predstavljaju preduvjet zdravlja i kvalitete života mladih ljudi.

S obzirom da u Zakonu o sportu (čl 1. St. 3.) stoji da 'sport mora biti jednako dostupan svima bez obzira na dob, rasu, spol, spolnu orijentaciju, vjeru, nacionalnost, društveni položaj, političko ili drugo uvjerenje', društvo sportske rekreacije Grada Zagreba pokrenulo je akciju prikupljanja sredstava za nabavu sportske opreme i sportskih rekvizita za djecu Dječjeg doma Zagreb. Najvažniji događaj u toj akciji je humanitarni rekreacijski turnir u odbojci na pijesku.

Turnir će se održati 27. travnja 2013. u 15.00 sati na terenima Kluba odbojke na pijesku Erste Zagreb (Jarun, Aleja mira bb). Vrlo je važno napomenuti da je turnir namijenjen svima, bez obzira na dob i razinu sportske vještine, a sav prihod će biti darovan djeci spomenutog Dječjeg doma.