GRAHAM SIMULATOR

Redkanppov ljubimac Bale proglašen varalicom

27.02.2012 u 21:23

Bionic
Reading

Bivši premierligaški sudac Graham Polle u komentaru utakmice Arsenala i Tottenhama (5:2), poziva na kažnjavanje Garetha Balea zbog simuliranja prekršaja za jedanaesterac

Nakon odličnog proigravanja Luke Modrića, u prvom poluvremenu susreta na Emiratesu, Bale je odglumio da ga je faulirao vratar 'topnika', te prevario glavnog suca Mikea Deana koji je pokazao na bijelu točku. Adebayor je bio siguran realizator za 2:0, no u nastavku je Arsenal velikim preokretom stigao do pobjede u sjevernolondonskom derbiju.

'U ovakvim velikim i važnim utakmicama moj je stav uvijek bio da kazneni udarac dosudim samo kada sam potpuno uvjeren da je postojao. Zbog brzine i načina na koji je Bale pao ne možemo zamjerati Deanu jer je pokazao na jedanaesterac. Međutim, da je on bio maksimalno siguran u tu odluku dao bi Arsenalovom vrataru crveni karton, a to nije učinio. Mislim da bi zbog svog poteza Bale trebao biti kažnjen, a ukoliko je to potrebno savez mora osmisliti izmjene pravilnika kako bi se naknadno moglo kažnjavati simulatore', jasan je Poll, koji je na kraju dodao:

'Na svu sreću Arsenal je sjajno odigrao i ispravio nepravedno dosuđeni kazneni udarac koji na poslijetku nije utjecao na rezultat'.