ovog nema u filmu

Redatelj hit dokumentarca otkrio zašto je Jordan morao raditi kao konobar te na kakav otkačen način je odbio nemoralnu ponudu New Yorka i Pata Rileyja

27.05.2020 u 08:36

Bionic
Reading

Nakon što je prikazano svih deset epizoda dokumentarnog ESPN-ovog filma 'The Last Dance', koji se bazira na šampionskim Chicago Bullsima i Michaelu Jordanu s naglaskom na sezonu 1997/98, doznaje se od redatelja ovog hit dokumentarca i koliko sjajnih priča nije našlo svoje mjesto u jednoj od epizoda

Tako je redatelj dokumentarca Jason Hehir ispričao možda i najzanimljiviju priču koja nije našla svoje mjesto zbog ograničenog broja minuta koje je imao na raspolaganju, a riječ je o pokušaju New York Knicksa i tadašnjeg trenera Pata Rileyja da angažiraju Jordana u ljeto 1996. godine.

Tako se doznaje kako su mu ponudili godišnju plaću od 25 milijuna dolara što je bilo čak 650% više u odnosu na njegovu plaću u Chicago Bullsima. Uspoređujući taj novac i platežnu moć taj ugovor bi danas bio težak oko 60-ak milijuna dolara, možda i nešto više. No, Jordan je ponudu Knicksa odbio, ali je s njom očito upoznao i vlasnika Bullsa koji mu je ubrzo nakon toga dao godišnju plaću od čak 33 milijuna dolara što je sve donedavno bio apsolutni NBA rekord.

Istom tom Rileyju Jordan je zagorčao život još jednom, a dogodilo se to u luksuznom hotelu na Havajima. Očito je Jordan sve dobro smislio pa je tako osoblje zamolilo Rileyja da zbog problema koji imaju mora napustiti predsjednički apartman i dali su mu drugi smještaj.

Naravno, Riley je pristao da ga premjeste, a kada se kasnije spustio na piće kod bazena, koji ima pogled na predsjednički apartman, na balkonu je ugledao Michaela Jordana koji mu je sa smiješkom mahnuo.

Redatelj dokumentarca Hehir ispričao je i jednu anegdotu iz Jordanovih srednjoškolskih dana kada je bio prisiljen raditi kao konobar. Treba također napomenuti kako Jordan u prvom razredu srednje škole nije uspio ući u momčad i nakon toga je odlučio naporno raditi i trenirati duplo više od ostalih kako mu se tako nešto više ne bi dogodilo.

'U kampusu su između ostalih bili Patrick Ewing i Len Bias, a Michael ih je sve nadigrao. Organizatori su ga molili da ostane i drugi tjedan, jer ga treneri žele vidjeti na djelu, ali njegovi roditelji to si nisu mogli financijski priuštiti. Kasnije su mu rekli da može ostati u kampusu ako će raditi kao konobar i posluživati druge dečke. Michael je bio MVP drugog tjedna kampusa, konobario je, posluživao im voće i sir, a onda ih pobjeđivao na terenu', otkrio je Hehir koji se dotakao i priče o Jerryju Kraueseu i tome kako mu se Jordan za govornicom narugao pri ulasku u Kuću slavnih.

Naravno, nije sve moglo stati u deset epizoda, ali zvuči pomalo nevjerojatno da nije spomenuto kako je Jordan od 2001. do 2003. igrao za Washington Wizardse što je mnoge naljutilo.

  • +24
Michael Jordan Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia