NEVJEROJATNI NIJEMAC

Red Bullu momčadski naslov čak i da je samo vozio Vettel!

27.11.2013 u 17:56

Bionic
Reading

Sebastian Vettel osim pojedinačne titule u 2013. godini osigurao je i naslov u poretku konstruktora, s obzirom da je skupio više bodova od Mercedesa i Ferrarija

Njemački 26-godišnji vozač sezonu je završio s 13 pobjeda i rekordnih 395 bodova, što je bilo čak 155 više od drugoplasiranog Alonsa. Da njegov uspjeh bude još impresivniji, valja reći da je u poretku konstruktora drugoplasirani Mercedes osvojio 360 bodova. Dakle, da je Red Bull ove sezone vozio samo s jednim bolidom i u njemu imao Vettela, svejedno bi uzeo dvostruku titulu.

Što se rekorda tiče, Vettel je za pet bodova oborio dosadašnji rekord u broju osvojenih bodova u jednoj sezoni. Također je s 13 pobjeda izjednačio rekord Michaela Schumachera po broju pobjeda u jednoj sezoni, a s devet u nizu imao najbolju pobjedničku seriju u povijesti F1 kad je jedna sezona u pitanju te jednako koliko i Alberto Ascari kroz dvije sezone.

'Neću jesti mnogo šunke preko praznika, jer sljedeće sezone će težina biti ključna. Nadam se da se neću razboljeti, kad sav ovaj stres nestane, što se zna dogoditi,' izjavio je četvrtostruki F1 prvak, koji u karijeri ima 39 pobjeda, 45 pole pozicija i 62 pobjednička postolja.