'BIKOVI' IZNENADILI

Red Bull proradio, prijeti Hamiltonu u Mađarskoj!

24.07.2015 u 16:15

Bionic
Reading

Danil Kvjat i Daniel Ricciardo pokazali su iznenađujuću brzinu prvog dana F1 vikenda u Budimpešti, ostvarivši vremena krugova od kojih je bolji bio samo Lewis Hamilton...

Kao i u Monaku, Red Bull je u petak na Hungaroringu potvrdio da mu sporije F1 staze odgovaraju. 'Bikovi' su pokazali iznimnu brzinu i definitivno će biti dostojan protivnik Ferrariju u subotnjim kvalifikacijama, a možda iznenade i nekog od Mercedesa.

Što se najbržeg prvog dana F1 vikenda u Budimpešti tiče, tu nije bilo iznenađenja. Na prvom slobodnom treningu Lewis Hamilton odvezao je 1:25.141, desetinku brže od kolege Nice Rosberga. Raikkonena je bio treći, ispred Ricciarda i Kvjata, dok je Vettel bio šesti, a cijeli trening obilježio je težak sudar Pereza sa zaštitnom ogradom, uz prevrtanje, ali i bez zdravstvenih posljedica.


Na popodnevnom treningu vozilo se puno brže i opet se Hamilton našao na prvom mjestu, s krugom 1:23.949, ali ovaj put uz najbližu pratnju Red Bulla. Danil Kvajt i Daniel Ricciardo uspjeli su nadmašiti Nicu Rosberga i naći se među tri najbrža, a jedino je eksplozija motora Australca malo pokvarila dojam 'bikova'.

Kimi i Vettel uspjeli su biti tek peti i sedmi, s zabrinjavajuće velikim zaostatkom za Red Bullovim dvojcem i imat će mnogo problema u subotnjim kvalifikacijama i nedjeljnoj utrci, kako zadržati 'bikove' i uzeti mjesto na pobjedničkom postolju.


Zadovoljan u petak može biti i Fernando Alonso, koji je osmim mjestom u McLarenu pokazao da i momčadi iz Wokinga pašu sporije staze i da bi uz malo sreće u nedjelju mogao do drugih bodova u nizu. Williams je pak razočarao, jer deveto i deseto mjesto Masse i Bottasa nešto su što ne obećava u nastavku vikenda.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 14 sati, nedjeljna utrka u isto vrijeme.